15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

PE CONTRASENS. Guvernul UE ţine cu D.N.A. Pe când şi Guvernul României?

editorialDacă mai era vreo îndoială aceasta a fost spulberată marţi de declaraţiile purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.  D.N.A.-ul nu este Secu!Pentru că, spune guvernul european prin purtătorul său de vorbe, cităm:  „În toate rapoartele sale, Comisia Europeană a identificat DNA ca una dintre cele mai eficiente instituţii care au permis României să progreseze în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România-n.n.) . DNA are un palmares puternic în ceea ce priveşte independenţa şi obiectivitatea”.

Declaraţia este fără echivoc şi nu s-ar porcări Comisia Europeană să laude o instituţie, în speţă DNA, dacă ea ar fi o simplă coadă de topor al unui interes politic băsescian, chiar dacă în bătălia Băsescu restul lumii, Bruxelles-ul mărşăluieşte alături de preşedinte.  Dealtfel politicienii vând greu scenariul în care condamnaţii de azi joacă roluri de martiri, de deţinuţi politici.   Nu este absolut nici o legătură între condamnaţii “regimului Băsescu”,  alde Năstase, Voiculescu, Dragnea, Hada, Becali, Muntean şi  întemniţaţii prigoanei roşii, Steihardt,  Ţuţea, Noica, Maniu sau Coposu?!  Să-mi fie iertată comparaţia asta ruşinoasă !  Mama Europa, în stilul său de politician rasat,  ne spune printre rânduri, foarte clar: DNA-ule dă-i înainte, că-i dai bine !

Cu toate că Guvernul UE votează pentru DNA, cel al  României are încă reţineri. Nu, nu e vorba neaparat de arestări. Premierul  încă mai execută înalţi funcţionari DNA implicaţi în instrumentarea dosarelor de corupţie ale unor “fruntaşi” politici. Şi aici, la modul discret, dar totuşi vizibil, consemnăm deja o diferenţă de abordare în interiorul USL. În timp ce interesul DNA l-a costat pe ministrul liberal Vosganian funcţia, premierul cu tot establishmentul său din PSD fac zid în jurul colegului vicepremierului Dragnea, trimis în judecată în dosarul referendumului.

În rest, lupta continuă. Ea se dă acum între Bruxelles, o mână de magistraţi curajoşi şi corupţii din politica românească. Din păcate societatea civilă, românii nu sunt în schemă. Se uită în altă parte în timp ce lângă ei democraţia poate aluneca din nou înapoi în zona gri. Miza este capitală: consolidarea independenţei Justiţiei. Acum, ne putem lăuda doar cu o breşă făcută în dependenţa ei.

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/