8.7 C
Deva
vineri, februarie 23, 2024

Tot noi, românii

euMi-a scris un „domn” săptămâna trecută. M-a înjurat și m-a trimis în țara mea. Sigur că avea ceva pseudonim – Ida Ida. Așa îl chema pe el pe Facebook. Era cam analfabet, a scris DU-TE așa – DUTE. Au și analfabeții mândria lor – sunt patrioți, cică. Eu zic că ești patriot și dacă scrii cât de cât corect. E doar o părere. Sau e o ciudățenie? Dacă îți iubești țara, nu e normal să înveți și să scrii corect în limba ta?

Revenind, „domnul” era supărat rău că am zis urât de poporul român și că nu am voie. Am folosit în text mereu NOI, adică, să înțeleagă și dumnealui, m-am inclus în descriere. Și m-am gândit că nu e rău să continuu (continui) cu ceea ce nu îmi place la noi.

În fine. E clar că suntem rasiști când vine vorba despre rromi, mă rog, mi se pare o nedreptate pentru ei, cetățenii români de această etnie, să li se spună așa, când moșii și strămoșii lor s-au numit țigani. E un fapt recunoscut că există o reticență în ceea ce îi privește din partea majorității. Nu o să dezvolt aici subiectul și nici nu vreau să fiu înțeleasă greșit. Totuși, cum se explică faptul că există prea mulți iubitori de manele? Am văzut pretinși intelectuali ce se zbânțuiau pe manele de le săreau zdrențele scumpe de pe ei. Sigur, erau pretinși…

Ipocriți suntem? Vai, ce mieroși sunt cei mai mulți cu șefii lor! Ce se întâmplă când ăia pleacă? Meditați un pic!

Să te ferească Dumnezeu să ajungă un prost în fruntea bucatelor! Are un tupeu, se crede stăpân și, evident, buricul Pământului! Când viața îi dă o palmă în plină figură, începe să se tânguie că el a făcut numai bine. Nu ați întâlnit atâtea cazuri? Nu e românească?!

Închei cu una ce e prin politică. Alegătorii români au ajuns să vorbească așa despre unii dintre politicieni – „A furat, dar ne-a făcut și nouă. Ce dacă a fost condamnat? E băiat bun, altul mai bun nu avem!”. Ba da, întotdeauna avem! Dacă nu vrem, atunci nu e nicio problemă, să continuăm să-i votăm pe ăia condamnați, că poate reușim să ciupim și noi câte ceva. Ne place, nu-i așa?!

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/