4.8 C
Deva
joi, aprilie 18, 2024

ATLETISM: Florentina Marincu, campioană balcanică şi la săritura în lungime

Sportiva legitimată la CNS Cetate Deva a câştigat, la întrecerea juniorilor de la Piteşti, şi titlul în proba de triplusalt

La Balcaniada de atletism pentru juniori mari, desfăşurată, la sfârşitul săptămânii trecute, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti, deveanca Florentina Marincu a cucerit două medalii de aur.

Cu autoritate

După ce sâmbătă se impusese clar în proba de triplusalt, cu 13,32 metri, sportiva legitimată la CNS Cetate Deva, unde este pregătită de profesorul Nicolae Alexe, s-a impus şi la săritura în lungime. Mai mult, în această probă, Flori care este campioană europeană de senioare în sală, cu o performanţă de 6,79, cel mai bun rezultat al său la săritura în lungime, s-a impus mult mai clar decât la triplusalt. Astfel, Florentina Marincu a câştigat concursul de la Piteşti şi, implicit, titlul de campioană balcanică a junioarelor mari, cu un salt de 6,66 metri, la doar cinci centimetri de cea mai bună performanţă a sa în aer liber la proba de săritură în lungime. Victoria Florentinei a fost una extrem de categorică, următoarea clasată, turcoaica Hasibe Fil sărind doar 5,77. Rezultatul a fost obţinut în condiţii de un vânt favorabil de doar 0,4 metri pe secundă, celelate 11 competitoare sărind când adierile rafalele mult mai puternice. Florentina Marincu este şi campioană mondială de junioare a acestei probe, ca şi la triplusalt, de altfel, titlu pe care l-a obţinut în urmă cu doi ani, la Doneţk, în Ucraina, cu o săritură de 6,42 metri. Deveanca, după ultimele evoluții și forma bună pe care o arată, se numără printre favoritele de la Campionatul European de juniori, care se va desfăşura, în perioada 18-19 iulie, în Suedia.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/