15.2 C
Deva
miercuri, mai 22, 2024

DEZVĂLUIRI. Scandalurile dintre găști care au pus în pericol siguranța devenilor

În ultimii doi ani, susțin procurorii, pe raza municipiilor Deva şi Hunedoara există o stare conflictuală în care sunt angrenate mai multe grupuri de persoane, unele cunoscute pentru antecedentele penale și pentru condamnările primite în dosare de crimă organizată.

Mai multe incidente au avut loc până ân prezent între membrii acestora. Unele nu au fost reclamate la Poliție, în schimb altele le-au adus dosare penale și condamnări unora dintre participanții la scandaluri.

Februarie 2015 – atac cu cocktail Molotov

Cel mai cunoscut dosar a urmat atacului mafiot cu sticlă incendiară asupra casei lui Cristian Miclea, zis Baderca. Patru tineri din Hunedoara au fost condamnați pentru tentativă de omor şi distrugere după ce în noaptea de 21 spre 22 februarie 2015 au spart fereastra de la dormitorul în care ştiau că se odihnea acesta şi au aruncat în interior o sticlă incendiară aprinsă, “acceptând astfel posibilitatea ca acţiunea lor, la o oră la care de regulă oamenii se odihnesc, să aibă ca rezultat propagarea unui incendiu de proporţii care să provoace şi decesul unei persoane”, informa Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Anchetatorii au dezvăluit împrejuările în care a avut loc incidentul. „La data de 20 februarie 2015, numitul Cornel Crâznic (Mărgan) a revenit în Deva din Spania, iar în noaptea de 20/21 februarie 2015, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce se afla în localul Crama Dacilor a adresat la microfon injurii la adresa numitului Ioiescu Ovidiu, zis Pera, şi a persoanelor apropiate acestuia. A doua zi, Mărgan, împreună cu apropiaţii săi s-au deplasat în Cluj-Napoca pentru a asista la o gală de box, plecarea din Deva având loc în jurul orelor 16:00, iar revenirea după ora 24:00. Reacţia grupului advers s-a manifestat, în principal, în întâlniri în cadrul cărora, preponderent Ioiescu Ovidiu (Pera), dar şi ceilalţi apropiaţi ai săi din Deva, şi-au exprimat dezacordul faţă de atitudinea lui Cornel Crâznic (Mărgan) din seara precedentă, în localul „Crama Dacilor”. În continuare, în după-masa zilei de 21 februarie 2015, în jurul orelor 16:00, inculpaţii Niţă Alexandru Ionuţ, Melincianu Marius Samuel, Ciuciu Nicolaie Cosmin şi Brezuică Mihai Mircea s-au întâlnit la localul „Crema Cafe” din Deva cu Ioiescu Ovidiu (Pera) şi cu alţi doi apropiaţi ai săi. Pe fondul acestei stări conflictuale, în noaptea de 21/22 februarie 2015, în jurul orei 23:50, cei patru inculpaţi s-au deplasat, cu autoturismul marca VW Passat, în localitatea Şoimuş, unde, prin spargerea ferestrei cu un fragment de beton şi prin aruncarea în locuinţă a unei sticle incendiare (cocktail Molotov), au distrus şi degradat mai multe bunuri din dormitorul imobilului persoanei vătămate, care se afla într-o cameră alăturată celei incendiate”, se arăta în rechizitoriu.

Aprilie 2015 – scandal cu cuțite în centrul Devei

Scandalurile între găștile din Deva au continuat. Cornel Crâznic Mărgan și apropiații săi au fost judecați pentru un nou scandal, provocat în cursul lunii aprilie 2015, în centrul Devei. Potrivit anchetatorilor, Marius Balșa, un apropiat al lui Mărgan, și Claudiu Matei, din gașca rivală au avut mai multe conflicte. „Pe fondul acestei stări conflictuale, la data de 6 aprilie 2015, în jurul orelor 15:00, inculpații Cornel Crîznic, Ionuț Crîznic, persoana vătămată Balșa Marius și amicul lor, Cristian Miclea, s-au deplasat la localul Poșta Veche din centrul orașului Deva. În restaurant au pătruns doar Cornel Crîznic și fiul său, Ionuț Crîznic și după ce l-au zărit pe inculpatul Claudiu Matei ce era însoțit de amicii săi, cei doi au părăsit localul. Claudiu Matei, cu o sticlă în mână, a ieșit în fața localului, pe trepte. Aici a avut loc un schimb de replici între el și cei din grupul rival”, informau anchetatorii.

Grupul celor patru persoane s-a deplasat apoi într-o altă cafenea unde s-a întâlnit cu alte două persoane. „La scurt timp, grupul format din Claudiu Matei, persoana vătămată MCI și ceilalți doi au apărut și ei la această cafenea. În interiorul localului a pătruns doar Claudiu Matei, înarmat cu un cuțit pe care-l ținea într-o teacă cu șnur agățată în zona pieptului și cu care i-a amenințat pe cei din grupul rival. Mărgan și ceilalți s-au ridicat de la masă și s-au îndreptat spre el, moment în care Claudiu Matei a ieșit din local. Însă în fața ușii a continuat gesturile de amenințare cu cuțitul către urmăritorii lui, făcând semne provocatoare și a plecat în grabă, punându-și cuțitul în teacă. Însoțitorii lui Claudiu Matei, cu excepția martorului Păru au plecat din fața localului, fugind în direcții diferite, iar persoana vătămată MCI s-a refugiat în autoturismul său, parcat în apropiere, fiind urmărit de Cornel Crîznic și Ionuț Crîznic. Cei doi inculpați au agresat persoana vătămată cu pumnii și picioarele, cauzându-i leziuni vindecabile în 5 – 6 zile de îngrijiri medicale”, informau anchetatorii. Claudiu Matei a revenit în local, continuând amenințările, iar la finalul disputei s-a deplasat la Poliția Deva pentru a anunța incidentul, aruncând cuțitul cu teacă într-o zonă verde din apropiere, susțin anchetatorii. „Ansamblul probelor de la dosar au dovedit indubitabil vinovăția tuturor, iar inculpații au solicitat să fie judecați după procedura recunoașterii învinuirii”, se arată în dosar. În urma acestui conflict, magistrații l-au condamnat pe Cornel Crîznic la o amendă penală de 2100 de lei, iar pe Claudiu Matei la patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru portul cuțitului și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Septembrie 2015 – bătuţi sub privirile localnicilor

În septembrie 2015, doi italieni au fost bătuţi crunt în centrul municipiului Deva, după ce au intervenit în ajutorul unei tinere, agresată pe terasa localului patronat de unul dintre ei. Autorii infracţiunilor, Raoul Locsei și Petru Mihuț, erau cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă din municipiu, apropiați găștilor aflate în conflict. Paolo Olmino, patron al unui local din din Piaţa Unirii, şi un prieten de-al său, ambii italieni, au povestit că scandalul a început după ce au văzut cum femeia este lovită de Raul Locsei. I-au cerut acestuia explicaţii, iar atunci bărbatul şi-a chemat în ajutor prietenul şi ambii au început să îi agreseze. Zeci de oameni au asistat la scenele petrecute în Deva, în urma căruia unul dintre italieni a ajuns în stare agravantă la spital, cu traumatism cranio-cerebral deschis. Fusese călcat în picioare de interlopi. Agresorii au fost identificaţi în scurt timp, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Deva și au fost reținuți. Sunt trimiși în judecată la Judecătoria Deva.

Recent, Raul Locsei a fost implicat într-un nou scandal, pentru care, inițial, magistrații Judecătoriei Deva au dispus arestarea sa în lipsă. Ulterior, propunerea a fost respinsă. Un prieten de-al său a agresat o tânără și apoi un agent de pază într-un club din Deva. A fost ridicat de polițiști, iar Locsei a încercat să intervină în ajutorul lui, lovind cu picioarele în ușa secției de Poliție. Interlopul este cercetat pentru distrugere.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/