19.1 C
Deva
sâmbătă, aprilie 13, 2024

EXTERN. Balcanii sub ape! O fotografie de premiul Pulizer!

Bosnia: Un băiat cuprins de groază aflat în apă până la gât mai are atâta spirit să-şi salveze căţelul din calea viiturii. Este imaginea cea mai sugestivă a inundaţiilor de la sud de Dunăre

Ce fac autorităţile române?

Cu un milion de saci de nisip şi cu Armata în blockstart. Aşa aşteaptă Guvernul viitura pe Dunăre, estimată să dureze până la 4-5 săptămâni. De la Palatul Victoria, vicepremierul Liviu Dragnea a admis că autorităţile au avut „mai multe scenarii realizate”, unele cu date contradictorii, justificându-le prin evoluţiile „sălbatice” ale vremii. În acest moment, se aşteaptă ca debitul Dunării să atingă 13.500 metri cubi pe secundă până pe 22 mai. „Nu mai avem riscul să depăşească digul, în schimb avem nişte riscuri generate de rezistenţa digului”, spune Dragnea

baiat boznia

Debitul Dunării va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secundă până pe 22 mai, iar viitura va staţiona 4-5 săptămâni în România, existând un risc nu de depăşire a digurilor, ci de rezistenţă a acestora, a anunţat duminică ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea.

El a precizat că nu se pune problema evacuării de localităţi şi că autorităţile sunt pregătite să intervină cu un milion saci de nisipi şi personal şi echipamente inclusiv din judeţele limitrofe celor dunărene vizate, urmând să fie solicitat şi sprijinul Armatei în caz de nevoie.

Dunărea se află, de sâmbătă la ora 10.00, sub cod portocaliu de inundaţii, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, potrivit actualizării unei avertizări emise de INHGA.

Avertizarea este valabilă până în 26 mai.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/