36.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

PDL suportă greu opoziţia

Liderii judeţeni ai democrat – liberalilor au susţinut ieri o conferinţă de presă în care au făcut un bilanţ al activităţii actualei puteri

pdl mircia

 

Organizaţia judeţeană Hunedoara a PDL pare a-şi ţine promisiunea făcută cu puţin timp în urmă. Astfel, în nici măcar o lună a organizat cea de-a doua conferinţă de presă.

 

Se „bat” în cărţi

Liderul judeţean al PDL a prezentat o „carte” a guvernării actuale care, din întâmplare, după cum susţinea preşedintele Dorin Gligor, a ieşit cu coperţile negre. Noianul de pagini, intitulat „Mai 2012 – mai 2013 – Anul declinului! Raportul real al unui an de guvernare USL realizat de PDL” semăna izbitor cu „cărţile negre” ale guvernării actualei puteri pe când era în opoziţie. Neaducând nimic nou pe plan politic, prezentarea raportului dă senzaţia că PDL suportă greu regimul de partid de opoziţie. În cadrul aceleiaşi întâlniri cu presa, Dorin Gligor a făcut mai multe afirmaţii legate de funcţionarea Complexului Energetic Hunedoara, pe care o consideră ilegale, sau de unele importuri de cărbune, dar o datele prezentate erau „pe surse”.

 

Cu Mircia la atac

 

La conferinţa de presă a participat şi actual deputat PDL Mircia Muntean. Sosit cu întârzierea-i caracteristică, fostul primar al Devei, ajuns parlamentar prin redistribuire, a pus tunurile pe actuala administraţie a urbei de la poalele Cetăţii. După ce a atacat tangenţial probleme legate de teatru sau de terase, a trecut la chestiunea legată de atribuirea de loturi de pământ la tineri în vederea construirii de case pe respectivele terenuri de către aceştia. „Actuala administraţie nu a făcut nimic. Mai mult, a oprit şi atribuirea de terenuri către tineri. Voi merge luni la Guvern să fac tot ce se poate pentru a atribuirea de loturi să fie reluată”, a declarat pompos deputatul PDL, care, deşi nou în partid, a preluat repede din obiceiul portocaliilor de a uita subit ceea ce au făcut în trecut. „Fostul primar să nu uite că a dat terenuri în zone unde se află depozite de combustibili. Cei care au primit terenuri acolo nu au primit avizul necesar de la producătorul de carburanţi în cauză, pe simplul motiv că loturile se aflau la o distanţă mai mică de un kilometru de rezervoare, aşa cum prevede legea. În urma acestei harababuri, la care se adaugăşi altele, cum ar fi cele cu loturile de pământ neracordate la utilităţi, unii dintre solicitanţii de terenuri au depăşit limita de vârstă legală în această situaţie, cea de 35 de ani. În atare condiţii, deoarece solicitanţii nu aveau nicio vină, am făcut acte adiţionale pentru prelungirea contractelor celor aflaţi în situaţia mai sus menţionată. Dacă respecta legea, nu se ajungea aici”, a spus Petru Mărginean, primarul Devei.

 

[box]     „Miniparlamentare” pe 30 iunie?

Deputatul PDL Mircia Muntean, după ce l-a atacat pe Dan Radu Ruşanu, care a demisionat din Parlament ca urmare a numirii sale într-o funcţie incompatibilă cu statului de ales, a spus că pentru postul vacant din Ţara Haţegului se vor organiza alegeri luna viitoare. „Cel mai probabil, alegerile pentru postul de deputat din Colegiul 3 se vor desfăşura pe 30 iunie. Am convingerea că vom câştiga postul. De asemenea, sper ca şi la alegerile pentru Primăria Densuş vom obţine un scor cât mai bun”, a afirmat Muntean. [/box]

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/