8.8 C
Deva
sâmbătă, mai 18, 2024

Povestea unei crime uitate. Moartea șoferului ademenit de două prostituate minore

Amintirea unei crime cumplite bântuie zona Izvorului Rece de la marginea Orăştiei, devenit în ultimii ani un fief al prostituatelor. Aici, un şofer cu cetăţenie germană a fost tâlhărit şi apoi ucis, după ce a apelat la serviciile unor prostituate minore. Patru bărbaţi şi două prostituate au fost implicaţi în moartea bărbatului atras de o minoră de numai 14 ani.

Crima a avut loc la într-o seară de septembrie, în 2001. Nicolae Bacrău şi Sebastian Bacrău au fost condamnaţi pentru infracţiune, un an mai târziu, la câte 22 de ani de închisoare. Alţi trei complici ai lor, printer care şi o prostituată, au primit pedepse de până la opt ani de închisoare, pentru participarea la planul diabolic al uciderii şi jefuirii şoferului. Cei cinci inculpaţi locuiau în zona periferică a oraşului Geoagiu, judeţul Hunedoara, nefiind încadraţi în muncă, arătau anchetatorii.

Zilnic aceştia, împreună cu alte persoane fără ocupaţie, se deplasau în parcarea „Izvorul rece” unde realizau diferite tranzacţii şi acostau conducătorii auto pentru a le propune practicarea de relaţii sexuale, se arată în dosarul crimei, soluţionat de Tribunalul Hunedoara.

„În seara de 20 septembrie 2001, inculpaţii se aflau în parcarea menţionată, împreună alte trei persoane şi cu o minoră în vârstă de14 ani.. În jurul orelor 23:00 a ajuns în parcare un şofer în vârstă de 47 ani, Spack T., un român cu cetăţenie germană. Bărbatul a parcat microbusul Ford Tranzit şi a acostat-o imediat pe minora de 14 ani, propunându-i acesteia să întreţină relaţii sexuale orale. Întrucât nu practica acest fel de relaţii sexuale, minora a refuzat, însă i-a promis victimei că îi va aduce o altă fată. În acest scop a contactat o adolescentă de 17 ani, ocupată în acel timp într-un alt automobil, care a acceptat relaţiile sexuale oral cu victima. Observând că microbusul era încărcat cu diferite obiecte şi rămânând cu impresia că victima are bani, cele două minore au luat legătura cu Nicolae Bacrău şi Sebastian Bacrău, convenind să îl tâlhărească pe proprietarul autovehiculului, atrăgându-l pe un drum lateral”, se arăta în rechizitoriul.

Planul crimei

Adolescenta de 17 ani i-a propus şoferului de microbus să accepte să fie însoţită de Sebastian Bacrău pentru protecţie şi să meargă pe drumul secundar, nemodernizat, spre satul Pişchinţi. Fiind de acord, cei trei s-au deplasat cu microbusul pe direcţia stabilită, oprind la circa 100 de metri de şoseaua naţională. Aici Sebastian Bacrău a mers în spatele maşinii şi a aşteptat, conform înţelegerii, sosirea celorlalţi doi inculpaţi.

Între timp şoferul s-a înţeles cu tânăra de 17 ani să-i dea în schimbul prestaţiei sexuale obiecte de îmbrăcăminte dintre cele pe care le avea în cantitate mare în maşină, coborând în acest scop din cabină şi mergând la uşa laterală. Atunci au ajuns la locul faptei şi Nicolae Bacrău şi un alt prieten al acestuia. „Fraţii Bacrău au imobilizat victima, după care au început să o lovească cu pumnii şi picioarele, târând-o la câţiva metri din drum şi cerându-i să le spună unde ţine banii şi alte bunuri de valoare. Şoferul le-a indicat locul în care avea o geantă cu suma de 1.200.000 lei, care a fost luată de Nicolae Bacrău”, se arăta în dosar.

Deşi şoferul agresat i-a rugat pe cei trei să nu îl mai lovească, aceştia, considerând că are mai mulţi bani, au continuat actele de violenţă. În paralel, tâlharii căutau bunuri de valoare în microbus şi văzând că victima se află în agonie, s-au deplasat într-un lan de porumb din apropiere, inculpata minoră având şi o plasă cu haine şi încălţăminte luate din maşină. Revenind, Gheorghe le-a cerut celorlalţi doi să înceteze să mai lovească victima, însă nu a fost ascultat, se arată în dosar. „În timp ce victima se afla căzută la pământ şi era lovită de Nicolae Bacrău, de aceasta s-a apropiat Sebastian Bacrău care, nervos pentru că nu găsise bunuri de valoare, i-a aplicat mai multe lovituri cu talpa piciorului în piept şi în faţă, de sus în jos. Observând că ultima lovitură i-a aplicat-o cu intensitate mare în zona gâtului, deşi omul respectiv părea că nu mai mişcă, Bacrău a şi spus atunci: e gata, l-am omorât”, a mărturisit Gheorghe, prietenul celor doi ucigaşi.

Au vrut să scape de cadavru

Constatând în cele din urmă că şoferul a murit, cei trei tâlhari au urcat victima în microbus şi au hotărât ca, după ce vor mai lua unele bunuri, să scufunde maşina cu cadavrul în Râul Mureş. Iniţial, a urcat la volan Sebastian Bacrău care, după ce a parcurs o distanţă scurtă. i-a cedat locul lui Nicolae Bacrău, care, conform celor convenite, urma să traverseze singur cu microbusul şoseaua naţională, în timp ce ceilalţi doi se vor deplasa pe jos spre locul de întâlnire situat la pasajul de cale ferată de pe drumul comunal spre satul Aurel Vlaicu, pe care se putea ajunge la râul Mureş. Reîntâlnindu-se la locul stabilit, cei trei şi-au continuat deplasarea pe un drum de ţară în care însă, datorită noroiului, maşina s-a împotmolit. În aceste împrejurări ucigaşii au mers pe jos la locuinţa unui alt bărbat. din oraşul Geoagiu, relatându-i cele întâmplate. Acesta le-a recomandat să dea foc maşinii în care se afla cadavrul, susţineau anchetatorii.

„Ajunşi la microbus, inculpaţii au căutat lucruri de valoare, nereuşind însă să deschidă uşile din spate. Au luat bunurile aflate în spatele scaunelor din faţă, respectiv o hotă electrică, două covoraşe, o cutie cu detergent, o cutie cu cafea şi jucării, pe care le-au dus la locuinţa complicelui lor, unde au şi fost găsite cu ocazia percheziţiei domiciliare. Înainte de a pleca, Nicolae Bacrău, folosind o brichetă, a incendiat microbusul în zona scaunelor din faţă, aprinzând mai multe obiecte de îmbrăcăminte. Incendiul nu s-a dezvoltat însă, autovehiculul fiind observat a doua zi de cetăţenii care executau lucrări agricole şi care au sesizat organele de poliţie”, informau procurorii.

Din raportul de constatare medico-legală de autopsie, întocmit de Serviciul de Medicină Legală Deva, a rezultat că moartea bărbatului a fost extrem de violentă. „Victima a prezentat numeroase leziuni, printre care fractură de mandibulă, fractură cominutivă a cartilajului laringian, fracturi costale II-VI dreapta, fracturi cranio-faciale, la nivelul membrelor superioare şi a regiunii cervicale. La examenul extern al cadavrului s-au mai constatat depozite negricioase de funingine la mâini, flancul abdominal drept, faţa anterioară a gambei stângi, 1/3 inferioară a feţei anterioare a coapsei stângi şi în zona inghinală dreapta”, se arăta în rechizitoriu. Jefuitorii au fost prinşi la scurt timp de poliţişti, însă nu şi-au recunoscut faptele, deşi bunurile furate din maşina bărbatului ucis au fost găsite asupra lor.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/