23.8 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Cuvinte Libere.”MODELUL TELEKOM”-PATENTAT, GENERALIZAT ÎN ROMÂNIA

Cel puțin se zece ori pe zi, cei care au timp – și-s tot mai mulți la vreme de șomaj dirijat, iar de un un an și… pandemizat-, îl văd la televizor pe ciobanul agent publicitar al TELEKOM, specializat și dispus sa-ți rezolve toate problemele de comunicare dacă te… portezi la firma respectivă. Acum nu mă apuc eu să-l contrazic, dar sunt unul dintre cei foarte mulți care, după ce au înjurat vreo trei luni serviciile de asistență ale TELEKOM-ului, s-au deconectat. Sau, cum spune specializatul cioban, s-au… portat la alte firme similare, mult mai serioase în privința asistenței tehnice datorată abonaților.
 Dar nu ciobanul… electronic, care apare magic imediat ce  o necăjită  plânge de costul facturii, și el o portează, teleportează, mă rog, magia lui știe cum face, dar o fericește pe loc, deci nu el e subiectul nostru. Ci, faptul real, dureros, grav și păgubos, când nu e chiar distrugător și criminal, că oameni, copii,  ba chiar și medici mor în spitale, și-n apartamente, arși sau nearși; se aruncă de pe blocuri, dar specializații în salvări nu se pricep și nu au cele trebuincioase în  situații de viață și moarte. Destui polițiști, salvatori și negociatori, ba chiar procurori, dacă ne gândim la cazul celor doi omorâți într-un apartament, nu stăpânesc materia de drept, nu rezolvă speța și nu găsesc soluția și vinovații sau nu le aplică din teama de a nu supăra pe cineva interesat în cazul cercetat…  Se înmulțesc și judecătorii care dau sentințe pe baza unor motivații… literar-emoționale, când orice trecător printr-o sală de tribunal  știe că o sentință trebuie obligatoriu să fie scrisă într-un limbaj impasibil! Starea descalificării profesionale se resimte și mai grav în  cvasidispariția de pe piața meseriilor și muncii a profesioniștilor veritabili, a meseriașilor de rasă pură, concomitent cu înmulțirea celor luați de televizoriste peste picior cu numele de Dorel. Adică nepricepuții, proștii.
 Iar ciobanul de la TELEKOM , ca model de lucru în orice domeniu, este doar exponentul manevrei care a deprofesionalizat România. ( Apreciați, vă rog, eleganța  autorului, care nu a inclus între neprofesioniștii care ne scurtează viața și politicienii. Nu a făcut-o, fiindcă ei sunt principalii vinovați! Și nu mă pun cu ei, Doamne ferește!

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/