24.5 C
Deva
vineri, septembrie 29, 2023

Impactul tehnologiei aspura industriei de divertisment

Secolul XX este cunoscut ca era informației, era computerului, era new media sau era digitală.

Cele mai noi evoluții în tehnologii ne remodelează viețile și schimbă modul în care comunicăm, mâncăm, dormim și, desigur, modul în care ne distrăm. Tehnologia schimbă totul și este normal ca industria divertismentului să țină pasul cu evoluția. Filmele, serialele TV și jocurile video moderne devin din ce în ce mai complexe și mai interesante. Jocurile video se dezvoltă cu cel mai rapid ritm de până acum, grafica și mecanica jocului devenind aproape imposibil de distins de realitate. Nici industria muzicală nu rămâne în urmă, muzicienii moderni având din ce în ce mai multe influențe electronice în arta lor.


Cum a influențat tehnologia industria muzicală

Muzica este unul dintre acele domenii pe care tehnologia le-a preluat în totalitate. Este greu de comparat industria muzicală de acum 30 sau 40 de ani cu cea de astăzi. În primul rând, dacă ești suficient de „mare”, îți vei aminti că trebuia să cumperi casete și CD-uri pentru a-ți asculta artiștii preferați. Îi puteai asculta doar acasă, cu ajutorul sistemului tău stereo uriaș. Astăzi, casetele și CD-urile sunt aproape o amintire îndepărtată și menționată doar la petreceri cu tematică retro. Puteți transmite cu ușurință muzică, tocmai datorită progresului tehnologic, existând astăzi mii de platforme de muzică și streaming.

În plus, tehnologia a schimbat chiar și modul în care se face muzica și a dat naștere la numeroase genuri muzicale electronice, care au redefinit scena clubbing-ului.

Tehnologia a stat și la baza unor concerte memorabile care au folosit holograme pe scenă, precum concertul Hologramei lui Tupac la festivalul Coachella din 2012, turneul hologramei lui Amy Winehouse sau toate concertele trupei Gorillaz, ai cărei membrii se prezintă atât pe scenă, cât și în videoclipuri, sub forma unor avataruri animate.

Cum a evoluat industria jocurilor datorită tehnologiei

Jocurile video au fost dezvoltate în multe feluri datorită tehnologiei computerizate. Ca urmare a progreselor în materie de materiale, fabricarea metalelor, realitatea virtuală, grafică 3D și mulți alți factori, jocurile au devenit mai interactive și mai captivante ca niciodată.

Vechile jocuri online erau bazate pe grafică bidimensională, cu tehnologie bazată pe text. Treptat, odată cu inventarea graficii 3D și a efectelor speciale, jocurile au devenit exponențial mai realiste. Invenția graficii 3D a creat noi instrumente pentru construirea de texturi realiste, pentru calcularea caracteristicilor fizice și pentru a permite interacțiunile în joc între obiecte. Chiar și industria jocurilor online a încorporat cu bucurie realitatea virtuală și realitatea augmentată, deoarece ele au revoluționat modul în care jucătorul interacționează cu personajul său. Este puțin spus că această tehnologie a fost foarte bine primită de jucătorii pasionați, care așteptau cu nerăbdare un upgrade de asemenea magnitudine. Cu ajutorul unor căști VR poți intra în lumea jocului tău preferat, unde poți muta obiecte cu mâna, la scară reală și poți deveni una cu personajul tău.

Cum a influențat tehnologia industria filmului

Tehnologia a îmbunătățit experiența noastră de la cinematograf, la fel cum a schimbat și modul în care realizatorii de film își creează filmele. Cinematografele au trecut de la filmele 3D la 6D, care combină tehnologia digitală 3D cu mișcarea, senzațiile tactile sau olfactive, vânt sau ploaie, pe fundalul unor povești spectaculoase.

Camerele de filmat au devenit adevărate computere cu sute de funcții care, în combinație cu efectele speciale (care se pot adăuga în post producție), dau naștere unor blockbustere senzaționale.

Televiziunea s-a schimbat și ea, cu milioane de oameni care au uitat de tradiționalul televizor și au trecut la serviciile de streaming, unde pot viziona orice doresc, fără publicitate, în orice moment și cu posibilitatea de a opri sau a derula după plac. Acest lucru face ca filmele și serialele TV să fie mai accesibile pentru toată lumea, ceea ce este uimitor pentru acei oameni cărora le lipsește timpul necesar vizionării unui serial difuzat cu program fix.

Toate aceste tehnologii utilizate în industria de divertisment au îmbunătățit considerabil modul în care interacționăm și felul în care ne prezentăm în mediul online. Acum putem participa activ la jocuri, concerte de pe alte continente, sau chiar putem influența finalul anumitor filme. S-ar putea spune că, dintre toate industriile, cea dedicată distracției evoluează cel mai rapid din punct de vedere tehnologic.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente