15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

ŞAH/Daria Vişănescu joacă la „Trofeul Cetăţii”

Maestra FIDE, Daria Vişănescu se pregăteşte, la Deva pentru Campionatul European de senioare care va începe săptămâna viitoare la Belgrad.

REPREZINTĂ DOUĂ CLUBURI. Daria Vişănescu are dublă legitimare: Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara. FOTO: CRISTI VATAVU.
REPREZINTĂ DOUĂ CLUBURI. Daria Vişănescu are dublă legitimare: Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara. FOTO: CRISTI VATAVU.

Cea de-a 25-a ediţie a „Trofeului Cetăţii” la şah găzduită de Liceul Teoretic „Sabin Drăgoi” din Deva este onorată cu prezenţa de şahişti cu palmarese şi titluri impresionante.

Campioni naţionali şi internaţionali dar şi mari maeştrii ai şahului s-au aşezat la mese, de-o parte şi de alta a tablei cu 64 de pătrăţele cu scopuri diferite dar cu un ţel comun: să câştige concursul.

Printre ei şi hunedoreanca de 17 ani Daria Vişănescu (foto, Clubul de Şah Deva – CS Medicina Timişoara), multiplă campioană naţională, mondială şi europeană la şah pentru care „Trofeul Cetăţii” este o ultimă oportunitate de a se autoevalua înaintea participării la Campionatul European de senioare care se va desfăşura între 22 iulie şi 3 august, la Belgrad.

„Eu urmează să particip la o competiţie foarte importantă, Campionatul European şi de aceea am considerat că este indicat să joc la un turneu înainte pentru a pune în practică ceea ce am învăţat la antrenamente, să mă edific la ce capitole mai am de lucrat şi să remediez unele aspecte ale jocului pe care nu le stăpânesc în totalitate şi iată-mă la Trofeul Cetăţii”, a spus Daria.

Altfel, şahista ne-a dezvăluit că a experimentat senzaţii noi la „Trofeul Cetăţii” 2013.

„Nu am mai jucat de mult timp la un turneu atât de aproape de casă. Este relaxant. Nu am mai avut atât de multe emoţii şi mi-a fost mai uşor să joc”, a mai spus Daria Vişănescu.

Azi, porţie dublă de şah

Concursul „Trofeul Cetăţii” care şi-a consumat deja 7 runde este apreciat de participanţi ca fiind unul tare. Astăzi va fi o nouă zi plină de şah. De dimineaţă, de la ora 09:00 se va disputa concursul „Blitz” iar după amiază de la ora 16:30 partidele din runda cu numărul 8.  Concursul „Open” se va încheia duminică 21 iulie când este programată a noua rundă, ultima şi festivitatea de premiere. Şi premiile puse în joc sunt atractive. Mare câştigător al „Trofeului Cetăţii” 2013 va încasa un cec de 1.200 lei. Premii în bani vor primi şi şahiştii clasaţi pe locurile 2-6 dar şi primi doi juniori sau veterani.

„Trofeul Cetăţii” 2013 la şah este organizat de Clubul de Şah Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/