26.1 C
Deva
sâmbătă, septembrie 30, 2023

„SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE”. Bende Barna: „Spitalul nu a mai primit nici un leu de la primărie după alegeri”

Managerul Spitalului Municipal din Hunedoara, medicul Gavril Bende Barna, şi-a anunţat vineri demisia din funcţie. Decizia vine ca urmare a numeroaselor atacuri la care a fost supus Bende Barna de primarul Viorel Arion, cel care vrea să-şi pună oamenii săi la conducerea spitalului. Demisia este un act politic, hotărât de liderii judeţeni ai PNL care au mai decis să abandoneze tentativele de colaborare cu primarul PDL al Hunedoarei

MAIN bende barna 1

Managerul Bende Barna spune că a avut parte de repetate şi continue şicane din partea primarului Viorel Arion şi de la oamenii numiţi de el în conducerea spitalului. „În toată această perioadă de după alegeri Spitalul Municipal Hunedoara nu a primit nici un leu de la primărie. Am considerat că e mai bine să îmi dau demisia, astfel încât spitalul să meargă mai departe cu echipa de manageri ai domnului Viorel Arion”, a explicat Dr. Bende Barna într-o conferinţă de presă ţinută, vineri, la sediul PNL. Fostul manager a adăugat că, după opt ani de manageriat, a lăsat în urma sa un spital la standarde europene cum sunt puţine în oraşele din România.


Liberalii o rup cu Viorel Arion

Decizia demisiei managerului Bende Barna a fost luată în Biroul Politic Local PNL Hunedoara şi, ulterior, confirmată de conducerea organizaţiei judeţene. „Am primit o primă lovitură în luna martie când, printr-o decizie abuzivă, l-a demis pe domnul director (Bende Barna, n.r.). Am reuşit prin efortul consilierilor locali să contracarăm această decizie şi am încercat din nou o colaborare cu primarul. Din păcate, presiunile permanente, atât pe faţă, cât mai ales prin culise, ne-au făcut să ajungem la concluzia că această colaborare n-are sorţi de izbândă. Oamenii noştri cei mai valoroşi sunt ţinta atacurilor nemeritate şi mincinoase, după cum s-a şi dovedit”, a explicat Mircea Artean, preşedintele liberalilor din municipiul Hunedoara.

Şedinţele CL Hunedoara se anunţă interesante

La rândul său, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele organizaţie judeţene, a ţinut să precizeze că liberalii din municipiul Hunedoara au rupt colaborarea doar cu instituţia primarului. „Îi asigurăm pe hunedoreni: Consiliul Local va funcţiona în interesul lor. Ca să fie foarte clară această mişcare. Una e primarul şi alta e Consiliul Local. Noi, în consiliu, ne vom desfăşura activitatea în folosul cetăţeanului hunedorean”, a precizat Moloţ.

Alături de Gavril Bende Barna şi-a anunţat demisia şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal din Hunedoara, Constantin Rusu, susţinând că preferă să se dea la o parte şi să-l lase pe Viorel Arion să-şi asume integral responsabilitatea pentru gestionarea unităţii medicale.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente