33.3 C
Deva
sâmbătă, septembrie 23, 2023

(VIDEO) Pasajul rutier din Deva, peste magistrala vestului, construcție spectaculoasă, dar întârziată

  • Un pod rutier și două pasaje pietonale sunt construite în Deva, peste noua magistrală feroviară Simeria Arad, aflată în șantier de la începutul anului 2018.
  • La fel ca lucrările la cele patru tronsoane ale noii căi ferate din vestul României, pe care trenurile de călători vor circula cu până la 160 de kilometri pe oră, și construcțiile din jurul căii ferate au acumulat întârzieri.

Cea mai spectaculoasă dintre ele, pasajul rutier și noul drum care va lega cartierul Grigorescu de zona centrală a municipiului, se află în execuție de patru ani, însă lucrările sunt departe de a fi realizate.


Pasajul rutier este amenajat în prelungirea străzii Hărăului şi va face legătura, peste liniile ferate, dintre aceasta şi Drumul Naţional 7 (Calea Zarandului). Florin Oancea, primarul Devei, declara în 2022 că odată cu finalizarea lucrării, constructorii vor amenaja şi un sens giratoriu pe DN 7, pentru a preveni blocajele din trafic. Noul pasaj superior va înlocui trecerea de nivel existentă din zona gării şi va asigura supratraversarea căii ferate dintre zona industrială şi oraşul Deva.

„Pasajul va avea o lungime de 255 de metri, iar tablierul central va avea 24 de metri şi va fi realizat din grinzi metalice înglobate într-o dală de beton. Viaductele de acces, realizate şi ele din grinzi metalice, vor avea aceeaşi lungime”, se arată în proiectul tehnic al investiției.
Data finalizării pasajului rutier și a celor două pasarele pietonale, care vor fi construite în apropiere de stația CFR Deva au rămas incerte. Potrivit celui mai recent raport publicat de Căile Ferate Române, cu privire la stadiul proiectelor de infrastructură feroviară, pe tronsonul feroviar Gurasada Simeria, care traversează Deva, finalizarea lucrărilor este estimată în ianuarie 2024.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente