18.2 C
Deva
miercuri, iunie 19, 2024

Aceasta este calitatea decisivă care le lipsește multor pariori din țară

 

Oricine poate să își deschide cont la o agenție online pentru a plasa bilete la pariuri sportive, dar puțini au și succes în această activitate. Acest lucru nu se întâmplă pentru că jucătorii nu s-ar pricepe la sporturile pe care mizează, ci pentru că lor le lipsește o calitate foarte importantă: răbdarea.

Virtutea amintită stă la baza unui cariere de parior profesionist. Cei care trăiesc din pariuri își fixează ținta de profit de la sezon la sezon. Astfel, atunci când apar serii de bilete necâștigătoare (da, și profesioniștii au perioade în care nu le iese nimic!) ei nu se panichează, pentru că știu că au timp să recupereze, urmând cu strictețe planul de joc.

Din acest plan de joc face parte orientarea către cote nici prea mici, dar nici prea mari, care să reflecte un nivel moderat al riscului. Un parior de succes nu plasează bilete cu cote de peste 2.50, ci au răbdare să își atingă obiectivul prin pași mai mărunți, dar mai siguri.

De cealaltă parte, mulți pariori români pornesc de la un buget mai mic, pe care visează să îl multiplicare „peste noapte”. În mod logic, cine pleacă de la 100 de lei și vrea să aibă 1.000 de lei în cont după numai o săptămână va apela la bilete cu mai multe selecții și cote „astronomice”. Ocazional, este posibil ca un astfel de bilet să fie câștigător, dar așa se întâmplă o dată pe an, iar profitul obținut atunci nu poate acoperi toate mizele pariurilor pierdute.

Mai bine un profit mic decât o miză pierdută

 

Un pariu „deștept” conține o singură selecție, cu cota între 1.50 și 1.90. Există un operator care se numește chiar Smart Bet, care permite verificarea online a biletelor plasate în agenții. Jucătorii cu experiență se ghidează după principiul că un profit mai mic este oricând mai bun decât o miză pierdută. Răbdarea … face toți banii.

De exemplu, un parior cu experiență depistează trei selecții cu potențial de câștig, având cota 2 fiecare. El discută cu un prieten și îi spune de respectivele selecții, apoi joacă fiecare selecție pe câte un bilet cu miza 10 lei. Prietenul său, care vrea să dea lovitura, le pune pe toate trei pe același bilet, pe miza 30 de lei, pentru un profit de 210 de lei, nu de 30 de lei, cât ar avea pariorul.

Întâmplarea face ca într-unul dintre meciuri să fie dictată o eliminare, care răstoarnă calculele hârtiei, iar selecția este necâștigătoare. Pariorul dat drept exemplu pierde un bilet, dar are două câștigătoare, obținând un profit de 10 lei. De partea cealaltă, prietenul său iese cu un minus de 30 zeci de lei.

Răbdarea este elementul cheie și în aplicarea strategiilor de pariere. Un jucător care își propune să utilizeze strategia „Martingale” poate ajunge pe culmea deznădejdii după mai multe pariuri necâștigătoare, care îi forțează limitele bugetului. El are două variante: fie renunță și pierde automat toți banii mizați până atunci, fie continuă și poate trece pe profit sau poate pierde toți banii din cont. Până la urmă, orice joc de noroc înseamnă risc. Dacă ar fi existat o strategie câștigătoare sută la sută, atunci am fi auzit numai de pariori bogați și de mulți bookmakeri falimentari.

O altă strategie care necesită răbdare, dar care poate da rezultate, este cea în care bugetul este împărțit în patru minibănci. Fiecare minibancă este jucată în Easy Money (este plată toate pe același bilet, pe o cotă de maxim 1.30) și se continuă până la atingerea unei ținte de profit. După ce ținta a fost atinsă, minibăncile sunt actualizate. Dacă o minibancă este pierdută, se trece la următoarea.

Și ținerea unui jurnal de pariuri este apanajul jucătorilor răbdători. Mulți nu acordă importanță unui asemenea demers, dar este important ca jucătorul să studieze rezultatele din trecut, pentru a-și îmbunătăți strategia și, în consecință, performanțele la pariuri.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/