19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Acoperișul Castelului Corvinilor, în șantier

La Castelul Corvinilor din Hunedoara se lucrează la refacerea acoperişului „Galeriei Suspendate”, care face legătura între Palatul Administrativ şi Turnul Ne boisa. Întreaga structură de rezistenţă a acoperişului va fi reabilitată. De asemenea, întreaga învelitoare a acoperişului va fi nouă. Constructorii estimează că vor finaliza această parte din lucrare în aproximativ două săptămâni, potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara.

„Galeria Suspendată a fost construită în secolul al XV-lea, în aceeaşi perioadă în care a fost ridicat şi Turnul Neboisa pentru a apăra una dintre cele mai vulnerabile zone ale castelului în faţa unui atac sau asediu. Se va folosi acelaşi model de ţiglă care este prevăzut în proiect şi pentru Turnul de Poartă şi Aripa Matia. Galeria Suspendată este, în continuare, deschisă vizitatorilor, deoarece lucrările la acoperiş nu afectează fluxul de vizitare”, spune directorul Muzeului „Castelul Corvinilor”, Sorin Tincu. În ultimii ani, Galeria Suspendată a servit atât ca zonă de belvedere pentru turişti cât şi ca spaţiu de expoziţie, aici fiind montate panouri luminoase cu diferite imagini ale castelului realizate de artişti fotografi.

„Castelul Corvinilor trece printr-un proces de conservare şi restaurare derulat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă în valoare de peste 5 milioane de euro. Proiectul prevede ample lucrări de consolidare şi reabilitare a unor zone afectate ale obiectivului turistic, lucrări de restaurare a finisajelor interioare şi exterioare, precum şi lucrări de reconstituire şi reamenajare a unor spaţii care până acum erau închise pentru vizitatori şi care, astfel, vor putea fi repuse în circuitul de vizitare”, informează Primăria Hunedoara.

Foto: Primăria Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/