2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Lucian Hoară va fi internat într-un centru de detenţie. Condamnat pentru crimă, tânărul e beneficiar al aplicării legii mai favorabile

emo hoara (2)Lucian Hoară (21 de ani), tânărul condamnat pentru că în luna iulie a anului 2008 şi-a ucis prietena, va beneficia de legea mai favorabilă aplicabilă deţinuţilor, o dată cu intrarea în vigoare a noului cod penal.

Instanţa a admis sesizarea comisiei de evaluare din penitenciar, privind aplicarea legii mai favorabile, în cazul Lucian Hoară. „În baza art.23 din Legea nr.255/2013, instanţa admite sesizarea Comisiei de aplicare a legii penale mai favorabile constituită la nivelul Penitenciarului Bârcea Mare cu privire la condamnat. În baza art.6 N.C.pen. raportat la art.21 al.1 din Legea nr.187/2012 şi art.125 N.C.pen. înlocuieşte pedeapsa de 9 ani închisoare aplicată condamnatului, deţinut în Penitenciarul Bârcea Mare, prin sentinţa penală nr.129/14.04.2009 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosar nr.8023/97/2008, definitivă prin nerecurarea deciziei penale nr.12/A/01.06.2009 a Curţii de Apel Alba Iulia, pentru infracţiunea de omor, prev. de art.174 al.1 C.pen. cu aplicarea art.99 şi urm. C.pen, cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 9 ani. Constată că persoana condamnată a executat în regim de reţinere, arest preventiv şi detenţie perioada de la data de 29.07.2008 până la data de 01.02.2014. Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.135/02.07.2009 emis de Tribunalul Hunedoara”, a comunicat Tribunalul Hunedoara.

Potrivit Noului Cod Penal, internarea într-un centru de detenţie reprezintă:

Măsura educativă a internării într-un centru de detenţie constă în internarea minorului într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, cu regim de pază şi supraveghere, unde va urma programe intensive de reintegrare socială, precum şi programe de pregătire şcolară şi formare profesională potrivit aptitudinilor sale.

(2) Internarea se dispune pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 5 ani, afară de cazul în care pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 20 de ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă, când internarea se ia pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 15 ani.

(3) Dacă în perioada internării minorul săvârşeşte o nouă infracţiune sau este judecat pentru o infracţiune concurentă săvârşită anterior, instanţa prelungeşte măsura internării, fără a depăşi maximul prevăzut în alin. (2), determinat în raport cu pedeapsa cea mai grea dintre cele prevăzute de lege pentru infracţiunile săvârşite. Din durata măsurii educative se scade perioada executată până la data hotărârii.

(4) În cazul în care pe durata internării minorul a dovedit interes constant pentru însuşirea cunoştinţelor şcolare şi profesionale şi a făcut progrese evidente în vederea reintegrării sociale, după executarea a cel puţin jumătate din durata internării, instanţa poate dispune:

a) înlocuirea internării cu măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă egală cu durata internării neexecutate, dar nu mai mult de 6 luni, dacă persoana internată nu a împlinit vârsta de 18 ani;

b) liberarea din centrul de detenţie, dacă persoana internată a împlinit vârsta de 18 ani.

În luna august a anului 2008, Lucian Hoară a fost reţinut de poliţişti pe o stradă din Hunedoara, la scurt timp după ce îşi ucisese prietena. Tânărul, pe atunci în vârstă de numai 16 ani, a săvârşit crima în camera sa, în care cei doi şi-au petrecut după-amiaza. I-a tăiat gâtul fetei cu un cuţit de bucătărie, din gelozie, şi apoi a ieşit afară cu bicicleta. Adolescentul a mărturisit anchetatorilor că ar fi avut halucinaţii în care, alături de iubita sa, ar fi apărut un alt tânăr şi, impulsionat de vedenii, dar şi de muzica metal al cărui fan era, a decis să o omoare pe fată. Crima comisă de Hoară, despre care apropiaţii săi au spus că era adept al curentului emo şi al satanismului a şocat întrega comunitate. Anchetatorii au găsit încăperea plină de sângele victimei, iar pe calculatorul criminalului au descoperit mai multe imagini şi videoclipuri ale unor scene sângeroase şi violente.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/