1.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Alegeri locale. Câți oameni au votat în județul Hunedoara. PREZENȚA LA VOT LA ÎNCHIDEREA URNELOR

Duminică, în ziua alegerilor locale, peste 175.000 de oameni au votat în judeţul Hunedoara, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Dintre aceştia, peste 7.000 au votat pe liste suplimentare, iar peste 2.100, folosind urna mobilă.

Până la ora 21, când scrutinul s-a înceheiat, circa 46 la sută dintre alegătorii cu drept de vot s-au prezentat în secţiile de votare, pentru a alege candidaţii la funcţiile de primari, consilieri locali, consilieri judeţeni şi la cea de preşedinte al Consiliului Judeţean.

În judeţul Hunedoara, au fost deschise 524 de secţii de votare. Numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele permanente a fost de 381.501 de persoane, în timp ce pe listele complementare s-au înscris 630 de persoane.

Cea mai ridicată prezenţă la vor, ca procente, s-a înregistrat la secţia din comuna Bătrâna, unde au participat peste 150 de alegători, dintre care peste 60 au votat pe listele suplimentare. Prezenţa la vor de peste 100 la sută s-a înregistrat şi în secţiile din satele Bulzeştii de Jos, Tisa, Plop, Uibăreşti, Voia, Popeşti, Ardeu, Topliţa Mureşului, Valea Nandrului, Poiana, poiana Răchiţelii, Dumbrava de Jos, Blăjeni Vulcan, Dăbâca, Feregi, Poieniţa, Lăpugiu de Jos, Merişor, Mada, Cârjiţi, Dumbrava de Sus – localităţi mici, izolate, cu câteva zeci de persoane, dar unele cu zeci de votanţi pe listele suplimentare.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/