19.9 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Alunecare de teren pe un drum județean din Hunedoara

  • O alunecare de teren a blocat, miercuri, 1 martie, Drumul Județean 706 Ilia – Țebea, în zona localității Visca.

Tone de pământ, dar și câțiva arbori au fost antrenați de prăvălirea unei părți din versant. Alunecarea s-a produs din cauza precipitațiilor din ultimele zile, susțin reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

„Alunecarea de teren s-a produs pe porțiunea de drum care traversează comuna Vorța, în zona Visca, neînregistrându-se victime sau autoturisme surprinse de căderea rocilor și a solului. Pompierii au deblocat un sens de mers pentru a asigura, într-o primă fază, reluarea parțială circulației autovehiculelor. Pentru deblocarea totală a căii rutiere acționează, la această oră, cu utilaje grele, echipe de muncitori de la societatea care administrează drumul județean”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Drumul Judeţean 706 Ilia – Ţebea a fost modernizat în perioada 2010 – 2014, iar cea mai mare parte a traseului său de 33 de kilometri traversează pădurile din Munţii Metaliferi. Drumul judeţean leagă Valea Mureşului de zona Bradului – Valea Crişului Alb, pe ruta Ţebea – Vorţa – Visca – Sârbi (Ilia) şi scoate din izolare mai multe sate de munte. În ultimii ani, pe durata iernii, şoseaua a fost închisă traficului rutier, din cauza riscurilor pe care le reprezintă pe serpentinele sale.

Foto: ISU Hunedoara

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/