Autorităţile judeţene au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările care au dus la prăbuşirea podului din satul Bretea Streiului. Pagubele produse prin prăbuşirea podului sunt însemnate, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.
„Ce e rău e că accesul oamenilor la Bretea va fi mai dificil. Se va face pe podurile peste Strei, din localităţile învecinate.
Va trebui să punem o sumă destul de mare la dispoziţie pentru refacerea podului şi nici timpul în care va putea fi refăcut nu va fi unul scurt”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.
Autorităţile din judeţul Hunedoara au înfiinţat o comisie care va ancheta împrejurările în care s-a produs evenimentul. Ioan Beica, viceprimarul comunei Bretea Română, de care aparţine satul Bretea Streiului, susţine că podul a fost construit la începutul anilor 1970.
„Până la prăbuşirea podului, nimeni din comună nu a sesizat că podul reprezenta un pericol”, a afirmat viceprimarul Ion Beica.
„La ordinul prefectului Hunedoarei a fost constituită o comisie tehnică pentru constatarea cauzelor dărâmării podului. Având în vedere că podul tronsonul de drum unde s-a prăbuşit podul este în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţia a contactat un expert tehnic pentru a se determina cauzele prăbuşirii şi a fi evaluate pagubele produse. CJ Hunedoara va propune iniţierea unui proiect de hotărâre de Guvern, în vederea alocării de fonduri din rezervele pentru situaţii de urgenă”, a declarat Tiberiu Balint.
Una dintre posibilele cauze luate în discuţie, pentru dărâmarea podului este cutremurul care a avut loc anul trecut în zona Haţegului, care ar dus la fisurarea pilonului central al podului, mai spune Tiberiu Balint.
Accesul în zona podului a fost oprit, iar localnicii trebuie să ocoloească cel puţin cinci kilometri până la podurile învecinate, pentru a ajunge în sat.