23 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

Aproape 15 milioane de lei alocați pentru continuarea lucrărilor la Barajul Mihăileni, de pe Crișul Alb

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) va aloca 30 la sută din creditele bugetare suplimentare de 50 milioane de lei primite la rectificarea din acest an pentru continuarea lucrărilor la Acumularea Mihăileni, de pe râul Crişul Alb (judeţul Hunedoara).

Bugetul pentru acest obiectiv de investiţii a fost majorat cu 14,9 milioane de lei, au informat reprezentanții ANAR, într-un comunicat de presă. Valoarea totală a investițiilor în barajul din zona Bradului se ridică la 162,84 milioane de lei,iar până în prezent valoarea cumulată a lucrărilor realizate era de 100 de milioane de lei.
„Ca majoritatea lucrărilor hidrotehnice pe care le avem în administrare, şi acumularea Mihăileni va avea o funcţionalitate multiplă. Astfel, odată finalizat, peste 30.000 de locuitori vor fi apăraţi de riscul inundaţiilor. Mai exact, este vorba despre locuitorii municipiului Brad, precum şi de obiectivele socio-economice din zonă care, în acest moment, sunt expuse riscului de inundaţii. Având în vedere frecvenţa ridicată a fenomenelor hidrometeorologice din aceste zone, prin construcţia acestui baraj, anual, ar putea fi evitate pagube potenţiale de natură socio-economică în valoare medie de peste 700 mii de euro. De aceea, reducerea riscului de inundaţii pentru judeţul Hunedoara va atrage noi investitori în zonă. Aceasta înseamnă apariţia unor noi locuri de muncă, dar şi noi oportunităţi pentru dezvoltarea unor proiecte de antreprenoriat”, informează reprezentanții „Apele Române”, în comunicatul de presă.
Construcţia barajului de la Mihăileni a început în anii ´80, iar stadiul proiectului a ajuns la peste 95 la sută, însă pentru continuarea investiţiei sunt necesare fonduri importante de la statul român. De asemenea, problema exproprierilor din zona barajului şi a drumului nemodernizat în zonă încă nu au fost rezolvate. Este asigurată doar conservarea lucrărilor efectuate până în prezent, iar termenul de finalizare estimat este anul 2023.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/