31.7 C
Deva
marți, iulie 23, 2024

Avram Iancu s-a oprit din cursa de anduranță pe Lacul Balaton

Vremea nefavorabilă a dus la oprirea cursei hunedoreanului Avram Iancu, pe Lacul Balaton. Duminică seara, organizatorii au decis ca înotătorul român, care ajunsese la kilometrul 15, de la start, să se oprească pentru a nu-și pune în pericol siguranța.

Avram Iancu a încercat să doboare un record mondial de anduranță, înotând trei zile și trei nopți în Lacul Balaton. A luat startul duminică dimineața, însă după nouă ore a fost nevoit să abandoneze.

„Mi-am propus ca anul acesta să stabilesc un nou record mondial la înotul de anduranţă. Recordul mondial actual este de 67 de ore şi 16 minute, iar eu încerc să înot cel puţin un minut peste acest timp şi, dacă ajută bunul Dumnezeu, încerc să înot 72 de ore, adică trei zile şi trei nopţi”, declara bibliotecarul din Petroşani, la plecarea din oraşul său natal spre Balaton.

Avram Iancu este născut în 1976 la Petroşani, este bibliotecar şi practică sportul de la vârsta de 10 ani. A devenit primul român care s-a încumetat să traverseze înot Canalul Mânecii, fără întrerupere şi fără costum de neopren, în 2016. În 2017, după 89 de zile, a reuşit traversarea înot a Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la un capăt la celălalt, fără costum de neopren. De asemenea, în 2018 a înotat în Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. În 2019, Iancu şi-a anunţat canidatura la Preşedenţia României, dar s-a retras ulterior din competiţie. Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/