19.6 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Banii pentru achiziția mărcii FC Corvinul 1921 au fost strânși

După 15 ani de la desființarea Corvinului Hunedoara, actuala echipă de fotbal din Hunedoara va putea juca, în curând, din nou, sub numele „FC Corvinul hunedoara”. O campanie de strângere de fonduri inițiată de suporteri pentru achiziția celor 47.000 de euro solicitați de actualul deținător al mărcii „FC Corvinul 1921” a dat imbold autorităților locale.

În urma galei „Centenarul fotbalului hunedorean”, organizată sâmbătă, au fost strânși banii necesari achiziției mărcii. Potrivit primarului Hunedoarei, Dan Bobouțanu, reprezentanții clubului CS Hunedoara vor lua legătura cu Octavian Marin, bucureșteanul care deține brandul FC Corvinul 1921” pentru a prelua marca. După îndeplinirea tuturor formalităților prevăzute de lege, cel mai probabil, din sezonul următor, echipa de fotbal locală din Hunedoara va putea juca sub numele FC Corvinul Hunedoara.

Ioan Andone, reprezentant al primarului Hunedoarei în Consiliul de Administrație al CS Hunedoara, a avut cele mai mari merite în strângerea banilor pentru achiziția mărcii „FC Corvinul 1921”. Fostul jucător al Corvinului s-a implicat în organizarea galei de fotbal, iar la dineul organizat la finalul acesteia, în Restauratul Corvin, pe care îl patronează, a inițiat o licitație de tricouri și o colectă de donații, pentru „FC Corvinul 1921”. Printre tricourile licitate au fost cele ale lui Ioan Andone, Mircea Lucescu, Mihai Leu, Romulus Gabor, Bogdan Stelea, Iosif Rotariu, Michael Klein, Ioan Petcu, dar și ale unor staruri din fotbalul mondial, unele semnate de foștii mari jucători: Figo, Hiero, Roberto Carlos și Gareth Bale.

E gata! Așa cum am promis, Corvinul se întoarce acasă! Începand din seara asta, vă putem anunța oficial că a fost obținuta suma necesară pentru achiziționarea brand-ului FC Corvinul Hunedoara!”, a anunțat fostul jucător al Corvinul, Bogdan Apostu, aflat în echipa managerială a clubului CS Huendoara.

Membrii Asociației Suporterilor Corviniști au organizat, la rândul lor, o campanie de donații pentru achizița mărcii. Circa 15.000 de euro au fost strânși de suporteri până în prezent. Această sumă ar urma să fie donată pentru susținerea echipelor de juniori ale clubului, dacă nu mai este necesară pentru achiziția mărcii „FC Corvinul 1921”, susțineau reprezentanții asociației.

Fotbalul hunedorean a împlinit un secol de la înfiinţare. Primul club al Hunedoarei, fondat în 1921, s-a numit Fero Sport. De-a lungul timpului, echipele Hunedoarei au purtat şi numele Energia şi Metalul, dar cea mai reprezentativă echipă de fotbal din istoria oraşului a fost Corvinul. În anii ´80, Corvinul a avut cele mai mari performanţe din istoria fotbalului hunedorean: participarea în Cupa UEFA şi locuri în fruntea clasamentului Diviziei A. Tot în anii ´80, Corvinul Hunedoara a fost clubul la care au fost legitimaţi câţiva dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din România.

Începând din anul 2005, echipa Corvinul Hunedoara a fost eliminată din toate competiţiile Federaţiei Române de Fotbal. În noiembrie 2005, marca „FC Corvinul 1921” a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, de către Mircea Alic, fostul director al Fotbal Club Corvinul Hunedoara. Din acelaşi an, însă, din cauza datoriilor clubului către bugetul de stat şi către unii dintre jucători, FC Corvinul Hunedoara a fost dezafiliată din toate competiţiile de fotbal. Ulterior, Mircea Alic a cedat marca omului de afaceri Octavian Marin, în contul unor datorii pe care Alic le-a estimat la circa 45.000 de euro. Omul de afaceri din Bucureşti a rămas în posesia brandului „FC Corvinul 1921”, în timp ce în Hunedoara nicio echipă de fotbal nu a mai putut folosi acest nume.

Din 2016, municipalitatea a înființat CS Hunedoara, echipa de fotbal care activează în prezent în Liga a treia.

În 2019, Asociaţia Suporterilor Corvinişti a iniţiat o campanie de strângere de fonduri prin care a dorit să achiziţioneze marca „FC Corvinul 1921”. De la începutul acestui an, municipalitatea și-a anunțat intenția de achiziționa marca, în condițiile legii.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/