5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Bătrân lăsat fără 7.000 de lei prin metoda „câştigului la concurs telefonic”

În ciuda avertizărilor poliţiştilor, tot mai multe persoane cad victimă înşelăciunilor prin telefon. Cei mai mulţi sunt bătrâni, care rămân fără agoniseala de o viaţă.

 

telefonDe data aceasta, poliţiştii din Petroşani efectuează cercetări în vederea identificării autorului unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „câştigului la concurs telefonic” . Victima este un bărbat de 70 de ani, care le-a spus oamenilor legii că a fost contactat telefonic de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi „director” în cadrul unei societăţi de telefonie şi care l-a anunţat că este câştigătorul unui premiu în valoare de 20.000 Euro. Dar, pentru a intra în posesia premiului ipotetic, i-a spus bătrânului că trebuie să achite anticipat suma de 1.000 Euro,  bani care vor fi recuperaţi odată cu ridicarea premiului. „În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că partea vătămată, fiind indusă în eroare,  a achitat prin  serviciul de transfer bancar, în trei tranşe, următoarele sume: 920 euro, 1.385 de lei  şi  1.465 de lei, pe numele unei persoane indicate de apelant.  În baza sesizării, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul cauzat părţii vătămate fiind de 7.000 de lei”, au declarat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Pentru a nu deveni victimele escrocilor de profesie, poliţiştii vă atrag atenţia cu privire la existenţa acestui mod de operare şi vă recomandă să nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute şi să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune. „Deoarece acest mod de operare este tot mai des întâlnit, vă rugăm să manifestaţi prudenţă atunci când o persoană necunoscută vă cere să vă comunicaţi datele personale (C.N.P., serie şi număr de buletin, adresa) sau să nu achitaţi diferite sume de bani anticipat ori să comunicaţi codurile de reîncărcare ale unor cartele telefonice pentru a intra în posesia unor premii, mai ales dacă nu aţi participat la niciun concurs cu premii”, au mai spus poliţiştii hunedoreni.

Carmen Cosman

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/