2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Bătrâni lăsaţi fără agoniseala de-o viaţă

Doi bătrâni în municipiul Petroşani, un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 95 de ani, au rămas fără sumele agonisite cu mare greutate după acelaşi mod de operare. Cei doi bătrâni au căzut victime ale unor escroace care s-au prezentat a fi reprezentantele unui lanţ de magazine.

 

baniAstfel, la Poliţia Municipiului Petroşani s-a prezentat un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Petroşani, care a sesizat faptul că la domiciliul său s-au prezentat trei persoane de sex feminin, care s-au recomandat drept reprezentante ale unui lanţ de magazine şi care ofereau spre vânzare produse cosmetice la preţuri promoţionale. „Cele trei persoane i-au oferit bărbatului un card de fidelitate sub pretextul că va putea beneficia de produse gratuite, însă, profitând de neatenţia acestuia, i-au sustras suma de 2.500 lei, ce se afla într-un plic, într-un dulap din sufragerie”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara. Câteva ore mai târziu, poliţiştii au fost sesizaţi şi de femeia în vârstă de 95 de ani, din municipiul Petroşani, care le-a povestit că la domiciliul său s-a  prezentat o persoană de sex feminin care s-a recomandat ca fiind reprezentantă a unui lanţ de magazine şi care i-a oferit spre vânzare produse cosmetice la preţuri promoţionale. „După ce suspecta a părăsit locuinţa, persoana vătămată a constatat lipsa sumei de 15.000 lei, sumă pe care o păstra într-o cutie din carton, în dormitor”, au mai spus sursele citate anterior. În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările  fiind continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea identificării persoanelor suspecte şi a recuperării prejudiciului.

Cum să evitaţi astfel de înşelătorii

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să nu ţineţi în locuinţă sume mari de bani sau bijuterii şi să nu  furnizaţi  informaţii către vecini, prieteni, cunoştinţe, rude etc. despre sumele de bani pe care le deţineţi. La intrarea în casa scărilor (la blocuri sau clădiri unde sunt mai mulţi locatari) este recomandată montarea unei instalaţii cu interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute. De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute care pretind că sunt reprezentante ale unor instituţii furnizoare de utilităţi sau servicii publice dacă nu aveţi garanţia identităţii acestora. Dacă aveţi suspiciuni cu privire la prezenţa ori intenţia infracţională a unor persoane suspecte în zona în care locuiţi, nu ezitaţi să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/