0.6 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Bilanțul evenimentelor rutiere din 2021 în județul Hunedoara

Peste 1.000 de acţiuni au fost derulate de polițiști pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în primele 6 luni ale acestui an.

În primul semestru al acestui an, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Hunedoara, poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara au intensificat acţiunile vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
În perioada de referinţă, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au organizat 1.029 acțiuni de acțiuni ce au vizat principalele cauze generatoare de accidente rutiere (în special pentru combaterea excesului de viteză, a consumului de băuturi alcoolice ori a nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni).
Cu prilejul acțiunilor organizate, poliţiştii au aplicat peste 18.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar pe lângă sancțiunea principală aplicată pentru nerespectarea normelor rutiere, în 1.544 de cazuri poliţiştii au aplicat și sancțiunea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (pentru diferite abateri, spre exemplu: 111 pentru conducere sub influenta băuturilor alcoolice, 769 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h, 305 pentru nerespectarea normelor privind depășirea vehiculelor, 114 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 91 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric etc.).
Totodată, au fost constatate 281 de infracţiuni la regimul rutier şi au fost ridicate 565 de certificate de înmatriculare, pentru neregulile constatate.
De asemenea, poliţiştii rutieri au acționat în filtrele rutiere instituite pe perioada carantinării municipiilor Orăștie şi Brad și a orașului Simeria, derulând acţiuni ce au avut ca scop prevenirea /limitarea răspândirii noului coronavirus SARS- Cov 2 şi au efectuat 88 de misiuni de însoțire a transporturilor medicale către centrele de vaccinare constituite la nivelul județului.
Din datele statistice analizate rezultă că, în primele 6 luni ale acestui an, pe drumurile publice din județul Hunedoara s-au produs 46 accidente grave de circulație, având ca și consecință decesul a 18 persoane și rănirea gravă a altor 32.
Comparativ cu perioada similară a anului 2020 se constată o scădere a numărului de accidente rutiere grave (-16), o scădere numărului persoanelor rănite grav (-25) şi o creştere a numărului de persoane decedate (+6).

IPJ Hunedoara

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/