-1.6 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Biserică nouă în curtea Poliţiei judeţene

DSC_0060O biserică ortodoxă a fost ridicată în curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, iar de săptămâna viitoare, porţile ei vor fi deschise atât pentru poliţişti, cât şi pentru civili.

Locul ales pentru ridicarea bisericii din lemn este inedit. Lăcaşul de cult care îi va avea drept ocrotitori pe  „Sfântul Mare Mucenic Mina” şi pe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” va funcţiona în curtea IPJ Hunedoara. Construcţia bisericii a început în urmă cu aproximativ un an.

„Biserica a fost realizată din fonduri exclusiv extra-bugetare, între anii 2012-2013, după proiectul arhitectei Angela Kalauzs, iar pictura interioară fost realizată în tehnica tempera de pictorul bisericesc Constantin Bumbu. Locaşul de cult respectă arhitectura specifică bisericilor ortodoxe hunedorene, fiind construit din lemn de brad şi  cu un turn-clopotniţă situat în partea de apus. A fostcreată o cale de acces în biserică, pentru devenii care vor să asiste la slujbele religioase sau vor veni să se roage aici”, a spus inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.www

Bogdan Niţu va fi cel care va sluji la biserica din curtea IPJ Hunedoara. Aceasta pentru că poliţistul este şi preot. Bogdan Niţu nu va fi remunerat pentru serviciile pe care le va desfăşura în biserică. În schimb, ca orice lăcaş de cult, şi cel ridicat în curtea inspectoratului va avea o cutie a milei, unde credincioşii pot face donaţii pentru cei sărmani sau pentru a contribui la cheltuielile de administrare ale bisericii.

Proiectul bisericii din curtea Poliţiei Judeţene este unic la nivel naţional. Reprezentanţii IPJ Hunedoara susţin că astfel vor să se apropie de comunitatea locală. Luni, 11 noiembrie, la slujba care va avea loc aici au fost invitaţi să participe părintele Laurenţiu – mitropolitul Ardealului, Nicodim – episcopul Severinului şi Strehaiei şi părintele Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei

       

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente