36.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Bloc ANL cu 80 de locuințe recepționat în Hunedoara

Lucrările la blocul ANL, construit în cartierul Micro 7 din Hunedoara au fost recepționate, marți. Investișia se ridică la 12,7 milioane de lei. Clădirea cu patru etaje are 80 de locuințe: 36 de apartamente cu o cameră – cu o suprafață de 37 mp fiecare, respectiv 44 de apartamente cu două camere – cu o suprafață de 52 mp fiecare.

Încă din 2006, Primăria Hunedoara a semnat primul contract de execuţie a lucrărilor la investiţia în blocul ANL, iar valoarea proiectului urma să fie de 17 milioane de lei. Proiectul a fost blocat, însă, la scurt timp de la demararea lucrărilor, după ce foştii constructori au dat faliment. Administraţia locală a fost nevoită să aloce fonduri suplimentare pentru a construi un zid de beton în jurul viitorului imobil, pentru a preveni alunecările de teren.

„Lucrările de construcție la blocul ANL de pe strada Alexandru Vlahuță au început în anul 2008, însă au avansat greu în principal din cauza faptului că primele două societăți de construcții cu care s-au încheiat contracte au intrat, pe rând, în insolvență. Situația s-a deblocat abia în 2015. La ora actuală, la Primăria municipiului Hunedoara sunt depuse un număr de 161 de cereri pentru locuințe ANL. În această perioadă, la Serviciul de Fond Locativ din cadrul Primăriei se actualizează fiecare dosar existent. Dosarele vor fi apoi evaluate de comisia socială de analizare a solicitărilor/cererilor privind repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, la nivelul municipiului Hunedoara, după care lista beneficiarilor va fi supusă spre dezbatere și aprobare Consiliului Local al municipiului Hunedoara”, a informat Primăria Hunedoara.

Repartizarea efectivă a locuințelor va avea loc în perioada aprilie – mai 2021, informează reprezentanții primăriei. Conform prevederilor legale, pot beneficia de locuințe ANL persoanele majore în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin programele A.N.L., persoane care pot primi repartiții în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste. Prin excepție, medicii rezidenți și medicii specialiști, precum și cadrele didactice calificate pot depune cereri pentru repartizarea locuințelor construite prin programele A.N.L. și după împlinirea vârstei de 35 de ani.

Foto: Primăria Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/