19.7 C
Deva
duminică, iunie 23, 2024

Blocurile de colonie din Aninoasa, expertizate tehnic. Ar putea fi aduse locuințe modulare

La Aninoasa ar putea ajunge locuințe modulare pentru cazarea celor ce ar putea fi evacuați din blocurile de colonie nesigur. Un expert tehnic va efectua o evaluare de specialitate, care să spună cât de afectate sunt imobilele.

Prefectul judeţului, Fabius Tiberiu Kiszely, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), i-a convocat pe membrii Comitetului în şedinţă extraordinară, pentru stabilirea măsurilor ce se impun privind gestionarea situaţiei existente la acoperișurile coloniilor (blocuri P+1) din localitatea Aninoasa, de strada Libertății. Din cauza stratului semnificativ de zăpadă depus pe acoperișuri, există riscul de prăbușire al acestora și afectarea structurii de rezistență.

Potrivit CJSU, în urma ședinței s-a decis realizarea unei evaluări de către un expert tehnic pentru stabilirea gradului de afectare al structurilor de rezistență a construcțiilor afectate precum și măsurile ce se impun a se lua de urgență în vederea consolidării structurii de rezistență a clădirilor afectate. De asemenea, se vor face toate demersurle în vederea obținerii finanțării pentru realizarea consolidării / reabilitării clădirilor afectate. O altă măsură vizează verificarea disponibilității de a disloca, la nevoie, locuințe modulare, în situația impunerii asigurării spațiilor de locuit pentru populația afectată, altele decât cele puse la dispoziție de către autoritățile locale și în același timp se încearcă identificarea la nivelul unităților administrative-teritoriale limitrofe orașului Aninoasa a spațiilor de cazare în care pot fi adăpostite persoanele evacuate, în situația în care se impune. CSJU a mai dispus identificarea și centralizarea nominală a locatarilor din imobilele posibil a fi evacuate, precum și a persoanelor cu afecțiuni medicale cronice, persoane însărcinate, etc.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/