10.6 C
Deva
miercuri, aprilie 24, 2024

Ca în Vestul Sălbatic. Împuşcat de bodyguarzi

Agenţii de pază chemaţi să aplaneze un conflict au tras de trei ori asupra unui bărbat de 40 de ani, din Deva, care provocase un scandal într-un bar, în incident mai fiind rănită o persoană

1 deva 1

Scene ca în Vestul Sălbatic s-au petrecut, duminică seara, într-un bar din cartierul devean Dacia, un bodyguard folosind armamentul din dotare şi trăgând trei focuri, cu gloanţe de cauciuc.

Scandal la băutură

În urma incidentului, doi deveni, cu vârste de 39 de ani şi 40 de ani, au ajuns în spital, răniţi în urma unui scandal pe care l-au provocat, aceştia intrând în conflict şi cu agenţii de pază chemaţi să potolească spiritele.

„În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii deveni au stabilit faptul că doi bărbaţi din municipiul Deva, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au provocat un scandal în interiorul barului menţionat, motiv pentru care o angajată  a acționat butonul de panică. La fața locului s-au deplasat doi agenţi din cadrul unei societăţi de pază şi protecţie, care au solicitat persoanelor implicate în scandal să părăsească incinta barului. Pe terasa barului, conflictul a continuat între cei doi bărbaţi care au provocat scandalul și agenții de pază, împrejurare în care unul dintre agenţii de pază a făcut uz de armă, trăgând cu pistolul neletal din dotare (cu proiectile de cauciuc) trei focuri de armă în direcția unuia dintre cei doi suspecţi, rănindu-l în zona abdomenului”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Toată lumea este cercetată

Cei doi clienţi ai localului au fost preluaţi de echipajele medicale sosite la faţa loclului, fiind transportaţi apoi la spital.

„Unul dintre bărbaţi prezenta plăgi superficiale prin împuşcare cu armă neletală, în timp ce celălalt bărbat suferise un traumatism cranio-facial. Ambele victime au primit îngrijiri medicale”, a informat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

După ce au efectuat cercetarea la fața locului, poliţiştii au ridicat arma neletală în vederea expertizării și au întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Local de manelişti

Barul „Lory” în care a avut loc incidentul este păzit de Axis Security. Este un local de manele, situat în imediata vecinătate a unui liceu din Deva. Oamenii care locuiesc în zonă susţin că în trecut au mai avut loc scandaluri provocate de clienţii unor baruri din zonă. Cel mai grav incident s-a petrecut în urmă cu aproximativ un an, în faţa altui local din apropiere, în incident fiind implicaţi, de asemenea, agenţi de pază. Atunci, un tânăr din Deva, Radu Ştefan Bocheş, a înjunghiat în zona gâtului un trecător, după ce înainte de incident s-a bătut cu un bodyguard.„În localul respectiv, clientul l-a acostat pe agentul de securitate, iar între ei a avut loc un schimb de lovituri, în urma căruia ambii au suferit leziuni. Ulterior, Radu Bocheş a părăsit localul, însă a revenit înarmat cu un briceag cu care l-a lovit o singură dată, în zona gâtului, pe un tânăr care se afla întâmplător în acel loc”, informa la acea vreme Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Tânărul lovit cu cuţitul a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale, fiind însă la un pas de moarte.

Răfuielile care au provocat tragedii

Cel mai grav incident din ultimul an, în care au fost implicaţi bodyguarzii unor localuri şi clienţii acestora s-a petrecut în Vulcan, tot la un local de manele. În luna aprilie a anului trecut, după o altercaţie cu un agent de pază din bar şi şeful acestuia, hunedoreanul Cosmin Bărbuţi i-a ucis pe aceştia, în faţa localului în care intenţionase să îşi petreacă noaptea. Tânărul de 25 de ani i-a atacat pe cei doi, după ce fusese scos afară din bar, pentru că provocase un scandal. „S-a stabilit faptul că inculpatul Bărbuţi Cosmin, în noaptea de 05/06 aprilie 2014, după ce a provocat un incident la ieşirea dintr-un local situat în municipiul Vulcan, agresând fără motiv un martor, a fost scos din incintă de administratorul acestuia şi de persoanele ce asigurau paza în local. În aceste condiţii, inculpatul s-a deplasat la locuinţa concubinei sale unde s-a înarmat cu un cuţit de vânătoare de mari dimensiuni şi cu o ţeavă metalică, revenind la local şi proferând ameninţări şi gesturi de intimidare faţă de personalul ieşit în faţa localului. Faţă de această situaţie, victima Blaj Cosmin a luat din local o bâtă cu scopul de a se apăra şi a-l imobiliza pe inculpat, însă în momentul în care s-a apropiat a fost lovit de acesta cu cuţitul în zona inghinală, fiind astfel secţionată artera femurală, ceea ce a condus la deces în scurt timp. În momentul în care victima a strigat că a fost tăiat şi că agresorul are cuţit la el, în încercarea de a-l dezarma, s-a apropiat administratorul localului, Otescu Robert, care a fost şi el lovit de inculpat, cu cuţitul, în zona abdominală, suferind leziuni ce au necesitat intervenţie chirurgicală. Ulterior, cea de-a doua victimă a decedat la spital”, informa Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Autorul crimelor a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. (Daniel Guţă)

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/