16.6 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Căprioară împușcată ilegal, la Ribița

  • Vineri, în jurul orei 00:15, poliţiştii au fost sesizați despre faptul că a fost împușcată o capră sălbatică, pe raza comunei Ribița.

La fața locului s-a deplasat echipa de intervenție din cadrul Secției de Poliție Rurală Baia de Criș, care a identificat pe raza comunei un autoturism condus de un bărbat de 50 ani, din comuna Crișcior, iar în interiorul autoturismului se aflau trei pasageri, cu vârste cuprinse între 46 şi 84 de ani.

Totodată, în interiorul autoturismului poliţiştii au găsit două exemplare de căprior mascul, care prezentau plăgi împușcate în zona toracică, precum şi două arme de vânătoare (letale, cu glonț), una aparținând conducătorului auto de 50 de ani, iar cealaltă unui pasager în vârstă de 46 de ani (asupra celor doi bărbaţi fiind găsită şi muniţia aferentă celor două arme).

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că armele erau deținute legal de către bărbaţii în cauză, care au şi calitatea de paznici de vânătoare în cadrul fondului de vânătoare unde s-a desfășurat vânătoarea, iar pentru cei doi căpriori împușcați au fost prezentate autorizații individuale de vânătoare.

Poliţiştii au stabilit că unul dintre cei doi căpriori a fost împușcat de bărbatul de 50 de ani folosind arma de vânătoare și un proiector portabil cu baterii, tragerea efectuându-se pe timpul nopții.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic (vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, vânătoarea efectuată de o persoană cu atribuții de serviciu în domeniul vânătorii, precum și de reprezentanții persoanelor juridice care au obiectul de activitate ocrotirea vânatului sau vânătoarea și transportul vânatului întrunind elementele constitutive ale infracţiunii menţionate).

Activităţile investigative au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Hunedoara, care au efectuat cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor săvârșirii infracțiunii menționate.

IPJ Hunedoara

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/