19.9 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată

Contractul de finanțare „Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură „Alexandru Grozuță”, transfomarea acesteia în Centru Cultural Multifuncțional și reabilitarea străzii Dacilor în municipiul Oărștie” a fost semnat de către primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan, și directorul Agenției de Dezvoltare Vest, Sorin Maxim. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional, Obiectivul specific 13.1: Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

Proiectul cuprinde două componente:
1. Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură “Alexandru Grozuță” și transformarea acesteia în centru cultural multifunctional: lucrări de reabilitare structurală, funcțională și tehnică; dotarea cu echipamente și mobilier specific.
2. Reabilitarea și modernizarea străzii Dacilor din municipiul Orăștie; lucrările de infrastructură vor cuprinde: pavaje la carosabil și trotuare, amenajare zone verzi, amenajare de spaţii de odihnă cu mobilier urban, refacerea vegetaţiei îmbătrânite.

Activitățile propuse prin proiect sunt complementare, împreună contribuind la îmbunătățirea calității vieții populației din municipiul Orăștie. Implementarea proiectului va aduce beneficii întregii comunități prin desfășurarea de activități într-un mediu propice ce va crește coeziunea socială, coroborat cu modernizarea străzii Dacilor, ce va facilita mobilitatea locuitorilor orașului, dar și a turiștilor interesați de centrul istoric.

Proiectul are o valoare estimativă de 26.239.000 lei cu TVA inclus si s-a depus în parteneriat, respectiv: U.A.T. MUNICIPIUL ORĂȘTIE în calitate de Solicitant și Lider de parteneriat, și U.A.T. JUDEȚUL HUNEDOARA prin CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA în calitate de Partener.

CJ Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/