22.9 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Cât au lucrat constructorii la calea ferată Simeria – Gurasada, pe care trenurile vor circula cu până la 160 km/h

Constructorii liniei de cale ferată de mare viteză, Lot 3, Simeria – Gurasada, i-au prezentat, miercuri, prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, stadiul lucrărilor pe acest tronson, a transmis Prefectura Județului Hunedoara.

„Asocierea „FCC Construccion – Astaldi – Convensa” execută în județul Hunedoara lucrări de reabilitare și construcție a căii ferate de mare viteză, concomitent cu menținerea circulației feroviare. Clădirile stațiilor de cale ferată din Simeria, Deva, Mintia și Ilia vor fi, de asemenea, modernizate sau reconstruite. Beneficiarul acestor lucrări, finanțate de Uniunea Europeană, este Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. iar, potrivit proiectului, linia ferată de mare viteză (Simeria -Gurasada) urmează să intre în exploatare feroviară în anul 2023. Până acum, reabilitarea căii ferate și construcția podurilor, podețelor, pasajelor și a clădirilor noi din stații este realizată în proporție de 40 la sută”, a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Județului Hunedoara.

Sectorul Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul în valoare de 2,63 miliarde de lei a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 3 octombrie 2017, iar termenul iniţial estimat de finalizare a proiectului era octombrie 2020. Contractul prevede modernizarea celor 41 de kilometri de infrastructură şi suprastructură feroviară pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h, lucrări de terasamente şi consolidări pe întreaga distanţă, construirea a 17 poduri, dintre care cele trei peste râul Mureş, 27 de podeţe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrări civile în 9 staţii de cale ferată. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 şi de la bugetul de stat, iar termenul de execuţie este de trei ani.

Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2022. Magistrala va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.

Foto: Prefectura județului Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/