28.9 C
Deva
vineri, iulie 12, 2024

Cazul copilului născut cu malformaţii: părinţii cer anchetarea medicilor acuzaţi de malpraxis

 captura protv corneliuO plângere la Spitalul municipal Petroşani, o plângere la Colegiul medicilor Hunedoara şi una la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Sunt măsurile pe care familia din Petroşani care a trăit în urmă cu o săptămână un şoc, când a fost anunţată că pruncul născut de Elena Oprea e infirm, le va lua împotriva medicilor care au suprevagheat sarcina.

Necazurile celor doi hunedoreni au început la naşterea celui de-al doilea copil al lor, când medicii de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani i-au anunţat că pruncul, botezat Luca Gabriel, s-a născut fără antebraţul drept şi fără picioare, de la genunchi în jos. Aceasta după ce, atât în cabinetul privat al medicului care a supravegheat sarcina, cât şi în clinica privată unde mama însărcinată a fost consultată, doctorii i-au spus viitoarei mame că va avea un copil sănătos. Corneliu Oprea, tatăl pruncului, miner de meserie, a leşinat la vederea acestuia. El le cere medicilor să plătească pentru greşelile făcute. „Nu vreau să îmi văd copilul în gară, la cerşit, cu singura mânuţă pe care o are”, a spus Corneliu (foto). Duminică, la o zi după ce Luca Gabriel a fost adus acasă, tatăl copilului a fost la o mănăstire, pentru a se reculege şi a se ruga pentru binele pruncului. Nu a reuşit să treacă peste şoc şi nu îşi explică întorsătura situaţiei, după ce medicii care au citit ecografia i-au spus că va avea un copil sănătos. „La ecografiile făcute, ne-a fost arătată ceea ce ar fi fost unghiuţa copilului. Apoi, după naştere, ni s-a spus că în placenta soţiei s-au creat nişte firişoare, care s-au înfăţurat în jurul picioruşelor şi a mâinii drepte, care au strangulat membrele şi au dus la căderea lor. Alţi medici cu care am vorbit au spus că pruncul are o malformaţie genetică şi nu a avut niciodată aceste membre”, a povestit Corneliu.

În ciuda necazului prin care au trecut cei doi soţi, fiul lor Luca Gabriel a fost întâmpinat într-o atmosferă de sărbătoare la aducerea acasă din maternitate. Asta pentru ca părinţii lui să treacă mai uşor peste şoc. Copilul va fi iubit, a spus Elena, mama pruncului, însă tânăra cere ca medicii care au supravegheat sarcina să plătească pentru tratamentul de care va avea nevoie acesta. Aceasta pentru că, spun părinţii copilului, doctorii ar fi putut observa din timp malformaţia de care pruncul suferea, crede ea, însă nu au făcut-o.

Sidonia Farcaş a fost cea care a supravegheat naşterea, prin cezariană, care a avut loc în urmă cu o săptămână. Ea a explicat că medicii care citesc ecografiile nu pot oferi certitudini în privinţa evoluţiei sarcinii, ci lucrează cu probabilităţi. Malformaţia nu e letală, iar copilul e sănătos clinic, în ciuda infirmităţii de care suferi. Mai mult, a spus medicul, dacă malformaţia era depistată la ecografia făcută mamei la 22 de săptămâni, era deja prea târziu, pentru întreruperea sarcinii.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/