37.2 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

Ce se va întâmpla cu blocurile fantomă din Hunedoara

Primăria Hunedoara şi administratorii „blocurilor fantomă” din Hunedoara se află în proces, din 2018, la Judecătoria Hunedoara, după ce municipalitatea a solicitat demolarea sau punerea în siguranţă a celor trei imobile de pe strada 1 Decembrie 1918 (fostă Moldovei), rămase nefinalizate de la începutul anilor ´90.

Miercuri, magistraţii Judecătoriei Hunedoara au admis în parte cererea Primăriei Hunedoara şi au decis ca societăţile Esparom şi Comtur Lowe să împrejmuiască blocurile, astfel încât să fie imposibil accesul oamenilor în interiorul lor şi să asigure paza acestora. Soluţia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

Cele trei „clădiri fantomă” din Hunedoara, rămase nefinalizate de aproape trei decenii, s-au aflat în patrimoniul ICSH, apoi au fost preluate de Esparom, o societate a Grupului Tender. Investitorii aveau planuri mari pentru blocurile lăsate în paragină, dar nu le-au mai finalizat. Astfel, aici urma să fie construit un ansamblu rezidenţial cu 90 de apartamente cu două, trei şi patru camere, care urmau să fie scoase la vânzare, la finalizarea proiectului.

Întreaga zonă exterioară era prevazută ca o zonă verde, îmbogăţită natural cu arbori, în care urmau să fie amenajate spaţii de joacă şi de relaxare. Proiectul a fost suspendat, iar localnicii şi autorităţile din Hunedoara au reclamat faptul că blocurile au devenit un pericol public.
Foto: Primăria Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/