19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii

Turiștii care vor să urce cu autoturismele spre Poiana Pelegii, în Parcul Național Retezat sunt sfătuiți de administratorii rezervației să țină cont de starea precară a celor aproximativ 20 de kilometri ai drumului de munte de la Lacul Gura Apelor la Gura Bucurii.

„Ca să vă faceți o idee despre starea drumului forestier Gura Apelor – Gura Bucurii (Poiana Pelegii) am filmat în decursul zilei de ieri, în cadrul unei acțiuni a Administrație Parcului Național Retezat pe Valea Lăpușnicului Mare – Bucura, câteva porțiuni mai grav afectate de pe acest tronson Drumul este bun pe unele locuri și poate fi parcurs cu orice fel de mașină, dar sunt și porțiuni greu de parcurs dacă nu ai 4x4WD sau mașină cu garda la sol înaltă și multă răbdare. Să nu uităm de porțiunile de drum îngust unde, dacă vine o mașină din sens invers, riști să freci lateralele mașinii de trunchiurile sau crengile de pe marginea drumului. Rămâne la latitudinea fiecăruia dintre dumneavoastră dacă doriți să ajungeți cu mașina la Gura Bucurii (Poiana Pelegii), venind dinspre Gura Apelor, cu riscul de a parcurge greoi drumul cu mașina sau alegeți o altă variantă de a merge în Parcul Național Retezat”, a informat administrația Parcului Național Retezat.

Drumul forestier Gura Apelor – Gura Bucurii (Poiana Pelegii) are câteva porțiuni mai afectate, unde este foarte greu de trecut fără mașină cu gardă înaltă și 4x4WD. Cea mai afectată porțiune este în prima serpentină, la aproximativ trei kilometri înainte de parcarea din Gura Bucurii). „Colegii noștri au făcut tot posibilul să acopere gropile, dar din păcate, nu considerăm problema remediată”, au informat reprezentanții ANPR.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/