O parte a silozurilor vechi de cărbune de la Mina Lonea a cedat, iar conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi cea a ITM încearcă să stabilească ce anume a dus la prăbuşirea lor.
Potrivit primelor informaţii, se pare că au cedat pilonii de susținere de la o parte din silozurile de la mina Lonea, cel mai probabil din cauza vechimii clădirii. Din fericire nu sunt victime, dar la faţa locului au fost chemaţi reprezentanţii ITM Hunedoara, care au declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii clădirii. Ileana Bodea, şeful SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara a explicat că s-au secționat pilonii de sprijin de la silozuri, ceea ce a condus la o demolare necontrolată. Din această cauză, o parte a celor clădirilor existente. “Clădirea afectată este amplasată în incinta E.M. Lonea în zona cuprinsă între Puţul cu Schip şi Puţul Auxiliar Lonea ll. În această clădire erau amplasate două rânduri paralele de silozuri, fiecare rând având câte 12 silozuri. Au fost afectate 8 silozuri aflate în partea dinspre Puţul Auxiliar Lonea ll, iar clădirea Puţului cu Schip nu a fost afectată”, au declarat reprezentanţii Biroului de presă al Complexului Energetic Hunedoara.
Clădirile, construite în anii ’50 sunt încă funcţionale, iar reprezentanţii unităţii miniere spun că este vorba despre un perimetru asigurat, unde nu ar fi putut să acţioneze hoţii, însă ancheta va stabili cu exactitate ce anume a dus la cedarea pilonilor. Totodată, s-a luat măsura stabilirii unui perimetru de siguranţă precum şi delimitarea acestuia concomitent cu montarea de panouri de semnalizare.