20.5 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE

Trei noi proiecte cu finanțare europeană, prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, au fost contractate în Regiunea Vest, pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea unor școli din județele Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, după cum urmează:

„Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 7 Reșița”;
„Reabilitare și dotare cu echipament didactic Școala Gimnazială nr. 2 Uricani, sala de sport aferentă Școlii nr. 2, reabilitare tronsoane str. Al. Brazilor, amenajare loc de joacă parc, Bl. 13”;
„Reabilitare Școala Generală Clasele I-VIII, localitatea Grabaț, comuna Lenauheim, județul Timiș.

Proiectul de la Uricani, județul Hunedoara, cuprinde, pe lângă reabilitarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 2, inclusiv a sălii de sport, și investiții pentru îmbunătățirea unor spații publice urbane.La școala de pe strada Muncii nr. 12 (P+2E, 3.168 mp) sunt prevăzute: reabilitarea exterioară – înlocuirea termoizolației și a tâmplăriei, refacerea și consolidarea elementelor de șarpantă, după caz, a finisajelor interioare și a pardoselilor, înlocuirea tâmplăriei interioare, recalibrarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, dotarea cu mobilier nou și echipamente didactice, instalarea unui sistem de supraveghere video și montarea unei platforme elevator pentru accesul persoanelor cu dizabilități la etajele superioare.

La sala de sport va fi înlocuită termoizolația pereților exteriori, se vor reface finisajele și pardoselile, sistemul de colectare a apelor pluviale și instalațiile, se va înlocui tâmplăria, se vor moderniza grupurile sanitare, se va amplasa un sistem de ventilație, vor fi achiziționate echipamente noi și mobilier.

O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea unor tronsoane de drum pe Aleea Brazilor și amenajarea unui loc de joacă pentru copii – Parc Bloc 13, cu o suprafață de 1.695 mp. Se vor realiza sisteme de supraveghere video, de iluminat și de irigații, se vor planta arbori și arbuști, se vor construi pergole, se vor amplasa echipamente de joacă, bănci și coșuri de gunoi.

Valoarea totală a investiției este de 16.899.347,90 lei, din care 16.561.360.92 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este de 42 de luni.

ADR VEST

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/