-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Absolvenţii de liceu sunt „Experimentaţi” la română şi germană

Candidaţii au trecut cu bine de primele două probe ale examenului maturităţii, în această săptămână susţinând-o pe cea de-a treia, cea de Evaluarea a competenţelor digitale

Primele două probe ale examenului de Bacalaureat s-au încheiat în judeţ, fără probleme. Se pare că în ultimele luni, absolvenţii de liceu au pus mâna pe carte, deoarece atât la proba de Evaluare a competeneţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi la cea maternă, rezultatele sunt destul de bune. 

bac.

Primii paşi, promiţători

Pentru proba de limba română oral, comisia de evaluare a stabilit că „65 la sută dintre candidaţi sunt „Experimentaţi”, 25 la sută „Avansaţi”, iar doar 10 la sută au obţinut rezultat „Mediu”, care este cel mai slab rezultat”, declară Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Hunedoara.La examenul de limbă maternă au participat 54 de absolvenţi, 21 susţinând proba pentru limba germană şi 33 la limba maghiară. Dacă la limba germană toţi absolvenţii au obţiunt calificativul de „Experimentaţi”, la limba maghiară, doar jumătate dintre candidaţi primit calificativ maxim, iar o parte au fost consideraţi chiar slab pregătiţi, primind rezultat „Mediu”.

Se apropie probele scrise

În această săptpmână, absolvenţii de liceu vor susţine proba de Evaluarea a competenţelor digitale, urmând ca săptămâna viitoare să îşi demonstreze cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională, care va fi şi ultima probă orală a examenului de Bacalaureat. Temutele probe scrise, de frica căror mulţi dintre absolvenţi au renunţat să susţină examenul maturităţii, vor începe în 1 iulie, cu proba de Limba şi literatura română.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/