8.7 C
Deva
luni, octombrie 7, 2024

Acelaşi scenariu, alţi actori. La trei luni depărtare de Bac, elevii de la trei licee, promovabilitate 0

Mulţi dintre elevii care vor absolvi liceul în acest an, au mari şanse să pice examenul maturităţii, dacă nu se pun serios pe învăţat

bac plusO parte dintre elevii de clasa a XII-a nu sunt nici în ultimul ceas pregătiţi să susţină Bacalaureatul din acest an. În judeţul Hunedoara, procentul de note peste 5 obţinute la simularea naţională a examenului de Bacalaureat este de 38 la sută, în timp ce procentul de medii peste 6, necesare pentru promovarea examenului maturităţii este de 33,27 la sută.

Sunt “bâtă” la Mate

La trei luni depărtare de cel mai important examen al vieţii lor, viitori absolvenţi de la trei licee tehnologice din judeţ au reuşit “performanţa” de a obţine promovabilitate 0 la cele patru probe. Totodată, dintre cei 3.112 de participanţi din judeţ, prezenţi la examene doar 30 de elevi au obţinut nota maximă: trei la Română, 11 la Matematică, şase la istorie şi zece la proba la alegere a profilului. Cum era de aşteptat, cel mai mic procent de promovabilitate a fost înregistrat la Matematică, cu 29,87 de elevi care au obţinut nota 5. Elevii s-au pregătit cel mai bine la Istorie, unde procentul notelor peste cinci a urcat la peste 65 la sută.

Dezastru la clasa a XI-a

Elevii de a XI-a nu prea au dat pe la cursuri, sau cel puţin aşa arată notele obţinute la simularea naţională. Deşi peste 350 de elevi au ales să lipsească de la examene, nici cei prezenţi, în jur de 3.600, nu s-au decurcat prea bine. La niciuna dintre cele trei probe elevii nu au obţinut note de trecere în procent de măcar 50 la sută. Totuşi, mai sunt şi elevi care învaţă, drept urmare, au existat şi şapte note de 10, patru la Matematică şi trei la Istorie.

Măsuri de îndreptare spre promovare

“Nu ne declarăm mulţumiţi de aceste rezultate şi tocmai de aceea vom lua măsuri pentru ca promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din vară să crească. La nivelul fiecărei unităţi de învăţămînt se va implementa un plan de măsuri în cadrul cărora cadrele didactice vor discuta atât cu elevii, cât şi cu părinţii, nivelul fiecărui candidat în parte. De asemenea, în special la şcolile care au avut nivel mic de promovabilitate vor fi organizate ore de pregătire suplimentare. Participarea la aceste cursuri este opţională, dar elevii care sunt foarte slabi, trebuie să fie conştienţi de nivelul lor de pregătire şi să studieze dacă vor să treacă examenul de Bacalaureat”, spune inspector şcolar general adjunct Maria Ştefănie, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/