10.8 C
Deva
sâmbătă, septembrie 14, 2024

Actorul Marin Moraru îşi lansează biografia la Deva

Actorul din „Operaţiunea Monstrul” se întâlneşte, sâmbătă, cu devenii, la „Salonul Hunedorean al Cărţii”.

Marin Moraru îşi lansează cartea în care a pus sub lupă zeci de mari actori

mat1

Maestrul Marin Moraru îşi lansează biografia la „Salonul Hunedorean al Cărţii”, sâmbătă, la ora 18, la Deva Mall.

Actorul în vârstă de 77 de ani va vorbi publicului despre volumul „Suntem ce sunt amintirile noastre”, în care face portrete memorabile a zeci de mari actori – de la predecesori iluştri, până la colegi de generaţie deveniţi prieteni de suflet şi la noile talente.

Spirit viu şi critic cu măsurăafis

Devenii vor avea ocazia să descopere un alt Marin Moraru – în contradicţie cu actorul de comedie pe care-l ştiu de la televizor. Un spirit viu, critic cu măsură, plin de umor şi autoironie. Un om blajin, cu un adevărat cult al prieteniei. Un om îndrăgostit de teatru şi de cărţi. Un actor modest, dar conştient de valoarea lui. Un om pentru care viaţa trăită înainte de 89 a însemnat lipsuri, cenzură şi greutăţi, dar şi şansa întâlnirii unor oameni remarcabili şi a unor roluri memorabile.

Cartea semnată de Marin Moraru este una de amintiri, crochiuri despre colegi actori şi regizori, observaţii despre teatru, film şi literatură, vorbe de duh sau judecăţi despre viaţă şi România actuală, toate extrase din interviuri pe care actorul le-a oferit jurnalistei Maria Capelos.

Printre cei cărora autorul le face portrete savuroase se numără Gheorghe Dinică – cu care „am mâncat aceeaşi mâncare şi am fumat aceleaşi ţigări cât am fost studenţi”, Draga Olteanu – „o figură; n-o calcă nimeni pe coadă, ea trebuie să fie şefă”, Horaţiu Mălăele – care „are un sistem personal de a vedea lumea”, Florin Piersic – „un mare povestitor încă din tinereţe”, Ileana Stana Ionescu – „un lujer de fată, cu o voce foarte distinctivă”, Radu Beligan – „privit cu respect de mii de ochi”, Amza Pellea – „la care stăteai cu gura căscată; se simţea olteanul din el tot timpul, după cum vorbea şi gesticula”, Toma Caragiu – „prietenul meu de suflet”, Gina Patrichi – cu vorbele ei, cu „păreau unse cu miere” sau Lucia Sturdza Bulandra” – „o boieroaică în tot ce făcea”.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/