36.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Aproape 800 de locuri sunt neocupate în liceele hunedorene

În şcolile de top nu vor mai fi repartizaţi elevi, ci doar în unităţile de învăţământ fără pretenţii prea mari.

licee.

Doar trei candidaţi din judeţul Hunedoara înscrişi pentru admiterea în clasa a IX-a au rămas nerepartizaţi. Nu trebuie, însă, să dispere, pentru că sunt încă suficiente locuri libere.

Diferenţe mari

Nu mai puţin de 800 de locuri sunt libere în judeţul Hunedoara, după prima etapă de amimtere în clasa IX-a. Sunt licee de top, unde s-a intrat cu medii foarte mari şi clasele s-au completat foarete uşor, dar sunt şi instituţii de învăţământ fără pretenţii prea mari, acolo unde sunt şi locurile rămase libere. De exemplu, la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva s-a înregistrat cea mai mai concurenţă în rândul elevilor hunedoreni, ultima medie de intrare la profilul ştiinţele naturii fiind 9,75. De asemenea, un liceu din Petroşani, respectiv Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, este în top, iar aici ultima medie de intrare la profilul ştiinţele naturii a fost 9,63. Cea mai mică medie cu care a fost repartizat un elev în clasa a IX-a este 3,51, la Liceul Tehnologic „Crişan” din Crişcior. La înscrierea în clasa a IX-a s-au prezentat 3.175 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi doar trei au rămas nerepartizaţi. Cel mai probabil, aceştia au avut prea puţine opţiuni pe listă, penbtru că sunt aproape 800 de locuri libere în judeţul Hunedoara. De precizat că statisticile relevă faptul că liceele unde s-a intrat cu medii mici au avut şi cea mai mică rată de promovabilitate la bacalaureat. De exemplu, la Liceul Tehnologic „Crişan” din Crişcior doar 6 din 149 de candidaţi înscrişi au reuşit să ia examenul.

Între primii 20 din ţară

Munca dascălilor şi rezultatele elevilor au reuşit să ridice standardele Colegiului Naţional “Decebal” ca fiind unul dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara. Însă de data aceasta, şcoala deveana a demonstrat că poate oricând concura cu cele mai de renume licee din ţară având în vedere că pentru prima dată, Colegiul Naţional Decebal se încadrează printre primele 20 de locuri în topul liceelor cu cea mai mare medie de admitere în clasa a noua, mai exact pe locul 13. “Ne încadrăm în ierarhia pe ţară în primele 20 de locuri în funcţie de media de admitere, alături de cele mai mari şi prestigioase unităţi de învăţământ preuniversitar din ţară” a declarat Florin Ilieş , direcorului Colegiului Naţional „Decebal” Deva. În acest an, în clasele a noua de la Colegiul Naţional “Decebal” din Deva au fost admişi 164 de elevi la opt secţii, la cinci dintre acestea ultima medie de admitere fiind peste nouă.

Premii pentru cei cu media 10

Pe lângă satisfacţia sufletească dată de obţinerea mediei 10 la Examenul de Bacalaureat, cei mai buni absolvenţi mai au un motiv de bucurie. Guvernul vrea să premieze elevii care au obţinut media 10. Sunt 122 de elevi la nivel naţional care au luat 10 pe linie la Bacalaureat şi cinci dintre aceştia sunt hunedoreni. Sunt elevii care fac cinste judeţului, alături de colegii lor care au obţinut medii mari la această sesiune de bacalaureat. Potrivit Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, toţi cei cinci elevi care au obţinut nota 10 la Bacalaureat în această sesiune sunt de la Colegiul Naţional Decebal din municipiul Deva. Pe de altă parte, reamintim că trei licee hunedorene au obţinut o promovabilitate de peste 95 la sută la Bacalaureat, pe lângă „Decebal” şi „Eminescu” în acest top mai fiind şi Liceul Teoretic „Traian” din Deva.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/