9.1 C
Deva
duminică, decembrie 3, 2023

Câinii vor învăţa Aikido, să salveze oameni, sau să aducă o bere stăpânului

Clubul de Dresaj Canin România va inaugura la jumătatea lunii martie un teren generos pentru diverse tipuri de antrenamente dedicate câinilor de companie, dar şi noul sediu unde vor avea loc şi şedinţe speciale de dresaj dedicate patrupedelor

În mai puţin de o lună, posesorii de câini din Deva vor avea un spaţiu special amenajat unde să meargă cu patrupedele atât pentru dresaj, cât şi pentru recreere. Va fi singurul spaţiu din municipiul de la poalele Cetăţii unde câinii de companie au dreptul să se joace sau să se antreneze, fără ca stăpânii să stea cu teama că ar putea primi amenzi.

Mai multe tipuri de dresaj, inclusiv terapeutic

Clubul de Dresaj Canin (CDC) România va deschide la jumătatea lunii martie un teren generos pentru antrenamente şi dresaj pentru câini, de 3.500 de metri pătraţi, în zona Centrului Vechi al Devei. “În acest spaţiu vom avea toate aparatele pentru disciplinele de dresaj şi vom amenaja două locuri pentru căutări în dărâmături, unde se vor efectua antrenamente cu câinii de salvare. Pe acest teren avem în vedere desfăşurarea a trei tipuri de  activităţi: cursuri de dresaj partener (cu stăpân şi instructor), dresaj de performanţă pentru examenul de lucru, dar şi un loc de joacă pentru câini”, spune Willi Landt, preşedinte al CDC din România. Tot aici vor avea loc cursuri de dresaj pentru câinii terapeutici, la care va asista şi un psiholog. Dacă pentru dresajul asistat de instructor cu stăpân cursul costă 150 de lei pe lună, pentru câinii de terapie şedinţele sunt gratuite. Intrarea pe teren pentru cei care nu sunt membri ai CDC costă un leu, iar la sfârşitul lunii suma colectată se va dona Adăpostului de Câini din Sântuhalm. Terenul va fi deschis de dimineaţa şi până seara, zilnic.

O bere comandată la câinii de apartament

Lângă terenul de dresaj este şi sediul CDC care de asemenea dispune de o suprafaţă de 300 metri pătraţi. Aici va fi secretariatul Clubului Naţional, dar se vor efectua şi sedinţe speciale de dresaj pentru patrupede.“Vom avea un loc unde vom amenaja un spaţiu asemănător unui apartament, unde învăţăm câinii de apartament cum să lucreze. Să ne aducă telecomanda, papucii sau o bere din frigider. Tot aici va fi un alt spaţiu, unde vom practica Aikidog, principiile Aikido în dresajul canin, unde se lucrează în kimono pe saltele, cu câinii. De asemenea va exista şi un spaţiu pentru cursurile de dresaj, pentru atestările care se efectuează în România. Toate lecţiile teoretice se vor ţine aici”, mai explică preşedintele CDC.

În acest moment, se lucrează intens pentru amenajarea terenului de antrenament, cât şi la organizarea sediului.

Deschiderea oficială, un adevărat spectacol de dresaj

Inaugurarea terenului va fi un adevărat spectacol.“Pe 15 martie vom organiza o paradă a raselor la care invităm posesorii de câini din oraş, iar pe data de 16 martie va fi deschiderea oficială a noului teren de dresaj. La deschidere vor veni echipele din Arad, Timişoara şi Craiova, Oradea, Cluj şi Târgu Jiu pentru o demonstraţie generoasă de dresaj canin. Vor avea loc demonstraţii de dresaj pentru dog dancing, agility, pază specială sau cu câinii de salvare. Invităm toţi iubitorii de patrupede să participe la acest eveniment, unic în judeţul Hunedoara”, spune Willi Landt. Tot în 15 martie la Ilia vor avea loc examene pentru câinii de companie şi câinii utilitari, dar şi o sesiune naţională de atestare pentru instructori de dresaj canin.

 

williSperăm ca într-o lună, două, acest teren de dresaj să devină reprezentativ pentru România”, Willi Landt, preşedinte CDC România

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/