12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Castelul Corvinilor va fi timp de o săptămână platou de filmare

În cadrul „Festivalului de Artă şi Documentare”, ce se va desfăşura pe parcursul săptămânii viitoare, organizatorii evenimentului vor realiza un documentar despre „Legenda Fântânii”

castelÎncepând de luni şi până sâmbătă, Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui „Festivalul de Artă şi Documentare”, eveniment dedicat artiştilor şi publicului larg deopotrivă. Timp de o săptămână castelul va fi platou de filmare pentru documentarul „Legenda Fântânii”.

Legendele atrag turişti

Proiectul, care va cuprinde realizarea pe suport DVD a trei legende cunoscute ale castelului, vor mai ilustra „Legenda Corbului” şi „Legenda lui Dracula”, ale căror filmări vor avea loc pe parcursul acestui an. “În perioada 10-15 iunie, la Castelul Corvinilor se filmează. Vineri seara, se va juca o piesă de teatru la care vor participa atât actori, cât şi amatori. Se vor filma scene, care ulterior vor fi montate ca documentar, iar turiştii vor putea interacţiona cu personajele din legendă”, spune Cristian Stan, preşedintele Asociaţiei “Castelul din Carpaţi”, organizatorii acestui eveniment. Dramatizarea şi regia spectacolului de teatru de vineri aparţin lui Mihai Panaitescu. Cele trei DVD-uri sunt realizate cu scopul de a promova şi transmite mai departe legendele Castelului Corvinilor şi de a atrage mai mulţi turişti.

Pe toată perioada Festivalului, la Castel vor sosi artişti, care vor expune lucrări de artă, de la pictură şi bijuterie şi până la ceramică. De asemenea, turiştii vor putea participa la atelierele meşteşugăreşti special pregătite pentru ei. Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de domniţe şi cavaleri din perioada medievală.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/