*Au luat banii dar au uitat să aducă terenul la starea iniţială
Au încasat banii, dar au uitat de unele obligaţii contractuale, respectiv să aducă terenurile la starea iniţială. Unii constructori care implementează proiectul ApaServ de extindere a reţelelor de apă şi canalizare i-au pus la grele încercări pe localnicii ce s-au văzut nevoiţi să înoate în noroaie. Aşa că, directorul SC ApaServ valea Jiului, SA, Costel Avram, a luat atitudine.
Conducerea societăţii care a lucrat în municipiul Vulcan la implementarea proiectului de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, Hidroconstrucţia, a fost convocată, luni, la o şedinţă chiar la Vulcan de oficialii ApaServ. Asta după ce mai mulţi oameni şi chiar edilii de aici au reclamat faptul că lucrarea a fost aproape finalizată, însă străzile lor s-au transformat în mlaştini pe unde abia se mai poate circula. „Am stabilit o întâlnire cu directorul de al Hidrocostrucţia Bucureşti pentru a discuta atât situaţia exactă a lucrărilor pe care le are de executat societatea în cadrul programului de investiţii, dar şi sesizările primite. Noi vrem ca la sfârşitul lucrărilor – iar pentru Vulcan în luna martie este termenul limită de implementare a programului – să nu întâmpinăm problemele de genul celor care au fost la Petrila. Din acest motiv vrem să ne asigurăm că totul va fi bine”, a declarat directorul general al SC ApaServ, Costel Avram.
Probleme sunt pe mai multe străzi şi mai ales în zona Crividia, unde încălzirea vremii şi topirea zăpezilor a scos la iveală neregulile. Pentru că oamenii s-au săturat să înoate în noroaie s-au adresat fie furnizorului de apă din Valea Jiului, fie administraţiei locale care, la rândul ei, a sesizat conducerea ApaServ.
Potrivit proiectului finanţat din fonduri europene, la Vulcan reţelele de apă sunt extinse cu 8,8 kilometri, iar cele de canalizare cu 15, 19 kilometri la canalizare.