2.2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

De la an la an, tot mai puţine. Narcisele din Poiană, protejate de copiii din zonă

Turiştii care vor lua parte la cea de-a XIV-a eţie a “Festivalului Narciselor”, vor primi de la elevii şcolii din zonă narcise creative, pentru a atrage atenţia asupra importanţei protejării narciselor

copiiElevii Şcolii Primare din comuna Sălaşu de Sus vor împărţi turiştilor şi locuitorilor din zonă care vor participa la “Festivalul Narciselor”, care are loc sâmbătă şi duminică, narcise creative, realizate chiar de ei. Scopul acestei acţiuni este de a descuraja ruperea acestor flori protejate de lege.

Ateliere de creaţie deschise publicului

Pe perioada festivalului, elevii vor realiza în cadrul atelierelor de creaţie, cu ajutorul diverselor materiale, cum ar fi hârtia, cartonul, plastilina şi întreaga lor creativitate, narcise asemănătoare cu cele din aria naturală protejată ”Fâneţele cu narcise”. La ateliere sunt invitaţi să ia parte şi să îşi creeze propriile narcise toţi participanţii la tradiţionalul eveniment de la Sălaşu de Sus. Faţă de narcisele naturale, cele create în cadrul atelierelor nu se ofilesc şi, în plus, pot readuce în memorie frumuseţea ”Fâneţelor cu Narcise” ori de câte ori sunt privite. În acest mod, elevii doresc să atragă atenţia asupra importanţei protejării narciselor. Potrivit specialiştilor care au efectuat studii în zonă, numărul de exemplare de narcise (Narcissus stellaris) din aria naturală protejată de la Sălaşu de Sus scade de la an la an. Atelierele de creaţie sunt realizate în cadrul proiectului ”S.O.S.! Narcisele de la Sălaşu de Sus”, iniţiat de Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală în parteneriat cu Şcoala Primară Sălaşu de Sus, finanţat de Consiliul Judeţean Hunedoara.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/