8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Devenii şi-au mutat bucătăria de vară la marginea Pădurii Bejan

Departe de căldura înăbuşitoare din apartamente oamenii au găsit o altă metodă pentru a-şi pregăti o parte din proviziile pentru iarnă: locul de picnic amenajat de primărie 

v.

Devenii cu imaginaţieşi iniţiativă au găsit o modalitate mai plăcută de a coace vinete pentru proviziile de peste iarnă. Departe de căldura înăbuşitoare din apartamente, oamenii şi-au mutat provizoriu bucătăria la marginea Pădurii Bejan. Locul de picnic special amenajat de Primăria Deva s-a transformat în aceste zile în bucătărie de vară pentru zeci de deveni. Joi dimineaţa pe toate cele cinci grătarese rumeaneau vinete pântecoase, vegheate îndeaproape de domni, în timp ce restul familiei se ocupa de operaţiunea de depozitare pentru iarnă.

La aer curat

Este pentru prima dată când vin aici să coc vinetele pentru iarnă. Bucătăriile din apartamente sunt atât de mici că abia te poţi învârti de colo-colo, plus că aici este şi mai răcoare şi aer curat. Am prins şi o zi fără soare, totul este cum nu se poate mai bine. Mă bucur să văd că faţă de anii trecuţi locul de picnic este destul de curat”, spune Elena Danci din Deva, care are în plan să pregătească pentru iarnă peste 50 de kilograme de vinete, provizii pentru trei familii.

Doi paşi mai încolo la următorul grătar o familie formată din copii, părinţi şi bunici sunt în toiul operaţiunii de conservare a vinetelor coapte. Oamenii sunt mulţumiţi da grătarele puse la dipoziţie de primărie şi se aşteaptă şi la alte facilităţi. „Ar fi bine dacă s-ar recondiţiona şi locul de joacă pentru copii, să aibă şi cei mici o activitate, fără să ne fie teamă că se pot produce accidente. De asemenea pentru cei mari ar fi o surpriză dacă s-ar reabilita terenul de fotbal şi cel de volei de mai sus de scenă. Sigur că nu se pot face deodată toate, dar pe rând, totul se poate rezolvaeste de părere Răzvan Herlea.

Liber de la primărie

Singura teamă a devenilor este ca nu cumva primăria să le interzică a mai coace vinte pe grătarele de la marginea Pădurii Bejan. „Acele locuri sunt special amenajate pentru grătare. Indiferent că oamenii îşi pregătesc un grătar sau coc vinete asta nu are importanţă, atâta timp cât zona este special destinată acestui scop. Devenii pot să îşi coacă vinetele pentru iarnă liniştiţi deoarece nu este nicio problemă”, a declarat Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/