*Lăsaţi fără ajutor de ambiţiile firmei lui Serafinceanu
Dacă au nevoie de ambulanţă ori de pompieri, localnicii de pe strada Mărăşeşti din Petroşani sunt fără ajutor. Strada respectivă face obiectul unui litigiu declanşat de firma controlată de ex-prefectul de Hunedoara Aurelian Serafinceanu, respectiv Gerom Real Estate. Cum a şi plouat, strada este o imensă groapă de noroi în care maşinile se afundă şi nimeni nu poate interveni din cauza procesului aflat pe rol.
Situaţia este acum fără ieşire, după ce Judecătoria Petroşani a decis să aprobe cererea de ordonanţă preşedinţială introdusă de SC Gerom Real Estate, care viza blocarea lucrărilor de introducere a canalizării de pe strada Mărăşeşti până la finalizarea procesului pe fond. Conductele ApaServ, care este beneficiarul lucrării, au fost introduse, până la judecarea cauzei, dar, cum ordonanţa este executorie, muncitorii au fost nevoiţi să-şi strângă uneltele şi utilajele şi să plece până la rezolvarea chestiunii în instanţă. Aşa că, şanţurile au fost acoperite, dar nimeni nu mai are dreptul să intre să niveleze terenul, care a devenit mlăştinos. Directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, crede că doar bolizii din parcul auto al firmei controlate de Serafinceanu i-ar putea salva pe localnicii de pe Mărăşeşti şi chiar îşi spune speranţa în mărinimia acestuia. „În condiţiile în care plouă, drumul este inaccesibil. Nu pot intra, la nevoie, nici ambulanţele şi nici pompierii. Îl rog pe domhul Aurelian Serafinceanu să ajute cetăţenii, aşa cum i-a şi încurcat, cun unul dintre bolizii din parcul său auto. Şi, mărinimos cum îl ştiu, sigur va sări în ajutorul acestuia”, a declarat Costel Avram.
Apasertv a contestat sentinţa pronunţată de Judecătoria Petroşani la Tribunalul Hunedoara, dar încă nu a fost stabilit un termen de judecată pentru apelul înaintat Beneficiarii lucrării, respectiv ApaServ Valea Jiului SA au cerut acordarea unui nou termen pentru pregătirea apărării, în condiţiile în care judecarea ordonanţei s-a făcut fără citarea părţilor, iar juriştii distribuitorului de apă au aflat cu totul întâmplător de proces. Numai că judecătorii au decis să dea sentinţa pe loc, al primul termen, şi să lase să curgă procesul pe fond care să stabilească cine are dreptate, chiar dacă asta poate întârzia lucrările realizate cu fonduri europene şi pune în pericol chiar şi finanţarea, după cum au subliniat oficialii ApaServ Valea Jiului SA. Pentru că ordonanţa preşedinţială este executorie, vineri lucrările au fost blocate, însă scandalul este departe de a se fi încheiat. Conducerea ApaServ a formulat deja apel la sentinţa pronunţată de Judecătoria Petroşani şi va înainta şi un memoriu la CSM. „Da, lucrarea a fost oprită, iar de suferit au oamenii de acolo. Vreau să vă spun, însă, că mă deranjează foarte tare faptul că Aurelian Serafinceanu se lăuda, înainte de proces, cu relaţiile lui sus- puse, că justiţia îi va rezolva favoabil solicitarea pentru că este vecin, este prieten cu Preşedintele Judecătoriei Petroşani. Dacă este aşa, este foarte grav, iar luni vom înainta un memoriu la CSM”, a declarat directorul SC AapServ Valea Jiului SA, Costel Avram.
Îşi vor conductele îngropate
Scandalul de pe strada Mărăşeşti a început după ce societatea care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canal în Petroşani a ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului muncitorii au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele, spun cei de al ApaServ, erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca proprietarii lor să şi le poată recupera. Totuşi, cei de la Gerom au reclamat faptul că le-au fost afectate interesele şi chiar alimentarea cu apă, solicitând reintroducerea conductelor în pământ, aşa cum au fost găsite. Iar de aici până la un scandal în toată regula a mai fost exact un pas.