2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

„Grădiniţa lui Simota”, condamnată să rămână o ruină!

Preşcolarii din municipiul Petroşani sunt nevoiţi să se înghesuie doar în grădiniţele existente. Ministerul Educaţiei nu are fonduri pentru a finaliza lucrările la grădiniţa de lângă Şcoala „I.G..Duca”, de construcţia căreia s-a ocupat, până în acest stadiu, una dintre firmele patronate de Alin Simota.

gradiCondamnată să rămână la stadiu de construcţie neterminată sau, mai bine spus, ruină. Aceasta pare să fie soarta grădiniţei de lângă Şcoala Generală „I.G.Duca” din Petroşani, pentru care nu se mai găsesc fonduri în vederea finalizării ei. Asta în ciuda faptului că ar fi nevoie de locuri suplimentare în grădiniţe, însă Ministerul Educaţiei nu a mai găsit în conturi sumele necesare finalizării lucrărilor. „Am primit o adresă de la Ministerul Educaţiei, în care ne anunţau că nu au bani pentru continuarea investiţiei la grădiniţa aferentă Şcolii Generale I.G.Duca”,a  declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Totuşi, reprezentanţii administraţiei publice locale speră într-o nouă abordare în ceea ce priveşte această investiţie care aparţine de Centrul de Execuţie Bugetară de la Şcoala I.G.Duca ţinând cont de ultimele declaraţii ale celor din Ministerul Educaţiei, a mai spus Taşcă.

Mai e nevoie de 1,6 milioane de lei

Până la acest stadiu, lucrarea a fost executată de SC Simar SRL, firmă controlată de omul de afaceri Alin Simota, care a câştigat licitaţia organizată în anul 2007.  A încasat aproximativ 1,2 milioane de lei, dar construcţia este departe de a fi finalizată şi pare mai degrabă o ruină decât o viitoare unitate de învăţământ pentru preşcolari. Valoarea de adjudecare a fost de puţin peste 1,5 milioane de lei, iar grădiniţa trebuia finalizată după 14 luni de la demararea construcţiei, respectiv 30.12.2008, însă în 6 ani lucrurile s-au schimbat. Constructorul calcula că ar mai fi nevoie de încă 1,6 milioane de lei pentru ca imobilul să fie predat la cheie, mai ales că vorbim despre o creştere a costurilor determinată de indicele de inflaţie, creşterea costurilor al combustibili, a salariilor, etc.. Cum aceşti bani nu au mai venit, grădiniţa a rămas nefinalizată.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/