13.8 C
Deva
joi, octombrie 5, 2023

Mărşăluiesc îmbrăcaţi în coperţi de carte

La manifestare vor participa peste 70 de elevi de la şcolile din Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje din cărţi, confecţionate chiar de ei

mat1Peste 70 de elevi din municipiul Hunedoara, „îmbrăcaţi” în coperţi de carte sau costumaţi în personaje de carte realizate chiar de ei, vor mărşălui astăzi pe străzile oraşului, cu scopul de a trezi interesul hunedorenilor pentru lectură. În acest moment, doar puţin peste 4.000 de utilizatori sunt înscrişi la Biblioteca Municipală din Hunedoara. „Marşul Cărţii”, la care vor participa elevi de la toate unităţile şcolare din municipiul de pe Cerna, se află la cea de-a V-a ediţie.


Copiii vor intervieva trecătorii

„Prin acest marş dorim să îi atragem pe hunedoreni către bibliotecă, către lectură. Copiii care participă la acţiune vor lua interviuri trecătorilor privind importanţa lecturii, dar vor discuta cu ei şi despre ultimul volum citit. În acest fel dorim să îi informăm pe locuitorii oraşului că este important să citeşti, dar mai ales că avem aici, în oraş, o bibliotecă care îi aşteaptă”, spune Lucia Tănase, directorul Bibliotecii Municipale Hunedoara, unul dintre organizatorii acestei acţiuni.

Elevii vor pleca din şcoli la ora 12, punctul de întâlnire fiind stabilit în faţa Galeriei de Artă din Hunedoara, la ora 13. Toţi participanţii la „Marşul Cărţii” vor primi drept recompensă o carte. Acţiunea este organizată de Primăria Municipiului Hunedoara şi Biblioteca Municipală împreună cu Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” şi cercul metodic al profesorilor de limba şi literatura română – zona Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente