2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Montaniarzii luptă pentru Trofeul „Kogaion”

Zeci de cluburi de turism montan din ţară vor paticipa la sfârşitul lunii august la  Trofeul „Kogaion”, eveniment care se va desfăşura în zona Măgurile Săcărâmbului

foto3Peste 100 de alpinişti de la cluburile de turism montan din ţară sunt aşteptaţi să ia parte la Trofeul „Kogaion”, eveniment aflat la cea de-a XXIII-a ediţie. Concursul de turism montan se va desfăşura în Munţii Metaliferi, în Măgurile Săcărâmbului, în perioada 30 august – 1 septembrie. Concurenţii îşi vor amplasa tabăra de corturi în curtea şcolii generale din satul Săcărâmb.

Locul de desfăşurare, Măgurile Săcărâmbului

Evenimentul se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, prima dintre acestea fiind dedicată socializării dintre concurenţi şi punerea la punct a probelor din zilele următoare. Cea mai grea zi se anunţă a fi sâmbăta, când montaniarzii vor avea de depăşit cele mai multe probe din concurs:  proba de regularitate, proba de alpinism, precum şi proba teoretică. Concurenţii trebuie să îşi demonstreze atât abilităţile de buni cunoscători ai muntelui, dar şi de cunoaştere a florei sau a faunei din zonele parcurse sau de pregătire în caz de prim ajutor. Ziua va fi încheiată cu un foc de tabără, unde concurenţii vor susţine proba culturală.

Probă de alpinism contracronometru

„Pentru a trece mai departe fiecare club trebuie să parcurgă fiecare dintre probele pregătite de organizatori. Dintre cele mai dificile menţionez parcurgerea unui traseu necunoscut cu o hartă şi o busolă, atingând punctele cheie, dar şi parcurgerea unui traseu de alpinism contracronometru. Cei mai buni concurenţi sunt cei care acumulează până la finalul concursului cele mai multe puncte”, declară Călin Herţa, purtător de cuvânt al Asociaţiei de Turism Montan „Kogaion” Orăştie. Ultima zi este dedicată probei de orientare turistică, dar şi festivităţii de premiere a celei mai bune echipe de turism montan din ţară. Manifestarea este organizată de Asociaţia de Turism Montan „Kogaion” Orăştie şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/