18.2 C
Deva
miercuri, iunie 19, 2024

Peste 700 de tineri nu au luat nici Bac-ul de toamnă

Pentru mare parte dintre cei care au susținut sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat emoțiile au trecut.

Ieri la prânz au fost afișate rezultatele sesiunii de toamnă, care pentru unii au adus mare bucurie, iar pentru alții tristețe.

Trei norocoși…

În județul Hunedoara s-au înscris în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului un număr de 927 de absolvenți de liceu din acest an sau din promoții anterioare, care au avut de susținut unul, două sau trei examene. Dintre cei 927 de înscriși, 220 au obținut medii mai mari de șase, ceea ce înseamnă promovarea examenului de Bacalaureat, ceea ce înseamnă că 707 l-au picat. Cea mai mare medie, de 8.05, a obținut-o o absolvent din acest an a Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani, care a susținut examenul la Limba și Literatura Română, trecut cu nota 7.95. Au fost și trei norocoși, toți din Valea Jiului și absolvenți de liceu din 2019, care au luat șasele izbăvitor. Astfel, o absolventăa Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila a făcut media necesară cu o notă de 5.15 la matematică. Tot de matematică, cu nota 5.00, a trecut și un fost elev de la Colegiul Economic „Hermes” din Petroșani. În fine, cel de-al treilea norocos care a trecut bac-ul la limită, de la Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani, a luat 6.65 la informatică.

…și patru ghinioniști

Au fost, însă, și patru ghinioniști, a căror medie generală a fost de 5.98, aceștia fiind absolvenți la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, ambele din Hunedoara, Liceul Teoretic „IC Brătianu” din Hațeg și Liceul de Artă „Sigismund Toduță” din Deva. În total 145 de candidați au luat note între 5.00 și 5.98, insuficiente pentru promovare, 404 au obținut medii sub 5.00, iar 158 nu s-au mai prezentat la examene. Tot în cursul zilei de ieri s-au depus contestațiile, rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019 urmând a fi date în data de 7 septembrie. În sesiunea de vară în județul Hunedoara, după corectarea contestațiilor, au promovat Bacalaureatul 1.822 de absolvenți de liceu din 2.858 de înscriși și s-au înregistrat trei medii maxime.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/